Grad

Grad Dubrovnik sudjeluje u ‘Satu za planet Zemlju’

Gašenjem akcentne rasvjete na sjevernom i zapadnom dijelu gradskih zidina, na pročelju Gradske vijećnice i Kneževog dvora, Grad Dubrovnik će se i ove godine pridružiti akciji ‘Sat za planet Zemlju’ Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature).

Obilježavajući ovu globalnu inicijativu u subotu, danas od 20.30 sati na sat vremena Grad Dubrovnik isključit će akcentnu rasvjetu Gradske vijećnice i Kneževog dvora te gradskih zidina na potezu od tvrđave Revelin do tvrđave Bokar, a ovim putem pozivamo sve građane, pojedince i poslovne subjekte da se priključe inicijativi gašenjem rasvjete u svojim domovima, odnosno svojim prostorima.

Sat za planet Zemlju započeo je 2007. godine u Sydneyu kao simbolični događaj gašenja svjetla, dok se danas obilježava u više od 180 zemalja i teritorija. Hrvatska se ovoj inicijativi priključila još 2009. godine, a broj gradova koji sudjeluju raste iz godine u godinu. U 2017. u akciji je sudjelovalo 187 zemalja svijeta, više od 7000 gradova, a 3000 znamenitosti na jedan sat je utonulo u mrak. Akciji se pridružilo i 70-ak hrvatskih gradova.

WWF kroz ovogodišnji Sat za planet Zemlju želi istaknuti povezanost bioraznolikosti i klimatskih promjena. Sloganu ‘Connect2Earth’ WWF dodaje ‘Connect2Rivers’ i cijelu inicijativu usmjerava na zaštitu slatkovodnih ekosustava i važnih rijeka.

Više informacija potražite ovdje.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija