Grad

ORGANIZIRANA NASTAVA I PRIJEVOZ Montovjerna ide u dogradnju, lapadskoj školi energetska obnova

Gradonačelnik Mato Franković, njegove zamjenice Orlanda Tokić i Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić na radnom su sastanku s ravnateljicom Osnovne škole Lapad Mirjanom Kaznačić razgovarali o investicijama u kapacitete školske infrastrukture koje Grad Dubrovnik planira kroz 2018. godinu kao i organizaciji izvođenja nastavu u tom periodu.

Naime, građevinska dozvola za 43 milijuna kuna vrijedan projekt nadogradnje područne škole Montovjerna očekuje se uskoro, a Grad Dubrovnik će u investiciju krenuti na jesen, nakon što se provede postupak javne nabave.

Istovremeno, matičnu školu Lapad očekuje realizacija projekta energetske obnove za što je Grad osigurao 5,17 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Prema riječima zamjenice gradonačelnika Orlande Tokić radovi u učionicama će započeti 15. lipnja te će se provesti do početka sljedeće školske godine, a sve kako bi se početkom nastave radovi nastavili na fasadi škole.

S obzirom na navedene investicije na današnjem je koordinacijskom sastanku razmatran način na koji će, tijekom izvođenja radova na dogradnji škole Montovjerna, biti organizirana nastava za učenike obje škole.

– Za vrijeme izgradnje područne škole Grad Dubrovnik će u suradnji s vodstvom OŠ Lapad osigurati sve uvjete da matična škola zadovolji će sve potrebe za smještajem učenika s Montovjerne -najavio je Franković.

– Kako bi ispunili sve preduvjete koje od nas traži propisani pedagoški standard odnosno kako bismo osigurali produženi boravak, naši će školarci s Montovjerne doći u lapadsku školu. Uspjeli smo nastavu organizirati tako da će sljedećoj školskoj godini u međusmjeni biti samo četiri i to niža razreda – kazala je ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić i dodala kako je predviđeno da nastava bude održavana od 11.30 ili podne do 16.30 ili najkasnije 17 sati.

U dogovoru s Gradom Dubrovnikom osnovci s Montovjerne, među kojima će biti učenici prvih i drugih razreda, imat će organiziran prijevoz autobusom do lapadske škole kako bi im se olakšao dolazak do škole i ispunili svi sigurnosni preduvjeti.

Franković  je ustvrdio kako je cilj ove gradske uprave kroz naredno četverogodišnje razdoblje ispuniti preduvjete za uvođenje nastave u jednoj smjeni u svim školama kojima je osnivač Grad Dubrovnik, a investicija u nadogradnju škole na Montovjerni prvi je korak na tom putu.

Pročitajte još

Na današnji dan umrla je pjesnikinja Cvijeta Zuzorić

Dulist

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade ‘Simply the best’ za Dubrovnik Pass

Dulist

Donacijom Sebastiana Ćwika, vlasnika ‘Titove vile’, oprema se gruški dom umirovljenika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija