Politika

GRAD DUBROVNIK ‘Jedina istina u njihovim navodima jest da je tvrtka ‘Tehnogradnja’ izvođač radova’

Iz Grada Dubrovnika poslali su reakciju na priopćenje gradskih vijećnika Dolores Lujić i Mara Kristića u kojem se osvrću na aktualne radove u Vukovarskoj ulici.

Tekst reakcije prenosimo u cijelosti:

‘Ova gradska uprava potiče argumentirane i opravdane kritike od strane zainteresirane javnosti, pa tako i gradskih vijećnika kao legitimno izabranih predstavnika građana, no u navedenom slučaju u zaštitu istinitosti dužni smo javno odgovoriti jer je priopćenje vijećnika MOST-a, iako koncipirano dobronamjerno i konstruktivno, temeljeno na posve pogrešnim pretpostavkama te je time i netočno.

Naime, vijećnici Lujić i Kristić pogrešno navode da se radovi na izgradnji II. faze oborinske odvodnje Vukovarske ulice i na sanaciji dijela sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda izvode u sklopu trogodišnjeg ugovora o održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Zapravo jedina istina u njihovim navodima jest da je tvrtka ‘Tehnogradnja’ izvođač radova u Vukovarskoj ulici, ali očito ih je mimoišla spoznaja o tome da je za izvođenje radova od strane Grada, kao nositelja zajedničke nabave u investiciji u kojoj sudjeluje i Vodovod Dubrovnik d.o.o., pokrenut otvoreni postupak javne nabave te je ponuda ‘Tehnogradnje’ odabrana kao ekonomski najpovoljnija od ukupno dvije pristigle ponude.

Javna nabava je raspisna u ožujku i to nakon prethodno provedenog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, a podatke o tome je bilo vrlo lako provjeriti na službenim stanicama Grada Dubrovnika i na Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske (EOJN) gdje je obavijest o nadmetanju objavljena 14. ožujka pod nazivom 2018/S 0F2-0006305. Odluka o odabiru objavljena je na EOJN-u 7. lipnja 2018., dok je ugovor sklopljen 30. srpnja 2018. te potom objavljen, također na stranicama Elektroničkog oglasnika.

S druge strane, program održavanja nerazvrstanih cesta provodi se prema godišnjem Planu održavanja na području Grada Dubrovnika, koji je za tekuću godinu donesen na prvoj ovogodišnjoj sjednici u siječnju te je objavljen u Službenom glasniku Grada Dubrovnika (broj 3/2018.). Taj program, kako mu sam naziv uostalom sugerira, služi za poslove održavanja prometnica i zahvaljujući istome ova gradska uprava u je posljednjih godinu dana obnovila niz gradskih prometnica. Posljednji primjer je cjelovita sanacija Ulice Žrtava s Dakse.

Investicija u izgradnju sustava oborinske odvodnje u Vukovarskoj ulici nešto je posve drugo. To je kompleksan zahvat koji će prvenstveno riješiti veliki problem središnjeg grada s poplavljivanjima javnih i prometnih površina uslijed izraženih oborina, a s tim u vezi i zastojima u prometu, oštećenjima prometnica i objekata te povremenim izlijevanjima otpadnih voda kod prekoračenja protočnosti. Kako bi se što manje remetilo funkcioniranje brojnih institucija, čija su sjedišta smještena na ovom potezu, ali i osiguralo što nesmetanije odvijanje prometa sami radovi su podijeljeni u pod faze, a građani su putem medija pravovremeno informirani o privremenim regulacijama prometa svake od njih.

Ponavljamo, riječ je važnoj investiciji čije izvođenje je, zbog položaja prometnice u samom poslovnom središtu, iznimno zahtjevno, te zahvaljujemo svim sudionicima u prometu na pridržavanju regulacije prometa kao i na iskazanom razumijevanju i strpljenju.’

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija