Politika

FRANKOVIĆ SRĐEVCIMA ‘Ako se pokaže da je netko iz gradske uprave ili HDZ-a pogodovao, bit će smijenjen s dužnosti’

FRANKOVIĆ SRĐEVCIMA 'Ako se pokaže da je netko iz gradske uprave ili HDZ-a pogodovao, bit će smijenjen s dužnosti'

Iz Grada Dubrovnika reagirali su na priopćenje KLGB Srđ je Grad, na temu prodaje gradskog zemljišta, odnosno dijela nekretnine zemljišnoknjižne oznake čest. zem. 1275/5 k. o. Gruž.

Naime, u svome priopćenju ‘srđevci’ su se osvrnuli na intervju u kojem je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica sudjelovao, a u kojemu je bilo riječi, kako stoji u njihovu priopćenju, o ‘pogodovanju vezanom za slučaj prodaje dijela čestice u neposrednoj blizini groblja na Mihajlu’.

-Predsjednik GV-a u svom je pokušaju damage controla rekao kako je gradonačelnik Franković povukao odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju dijela nekretnine zemljišnoknjižne oznake čest. zem. 1275/5 k. o. Gruž površine 723 m², jer iako su: ‘imali ruke koalicijskih partnera’ i mogli to izglasat, to nisu napravili jer: ‘ne žele vodit grad a da se ostavi bilo kakav crv sumnje’. No taj ‘crv sumnje’ itekako postoji, jer ako HDZ odustaje od ‘posla’ u kojem Grad Dubrovnik za nekakav nebitni ‘okrajak’ gubi zaradu od 5.5 milijuna kuna, samo zato jer je oporba ukazala na pogodovanje, onda to znači nešto mnogo više. Jednostavno, takav je mentalni sklop HDZ – a i lako ga se pročita. Narodskim rječnikom rečeno – ‘netko’ iz viših struktura HDZ-a očigledno je duboko ‘umočen’ u neki građevinski posao o kojem, očigledno, gradonačelnik Franković ne zna mnogo. Gradonačelniku je možda bila iznesena teza o 5,5 milijuna kuna potrebnih za kupovinu zemlje na Pobrežju – ali ništa više od toga – ustvrdili su ‘srđevci’ u priopćenju.

Iz Grada Dubrovnika demantirali su njihove navode, a priopćenje gradske uprave prenosimo u cijelosti.

-Prodaja dijela čestice zemlje u vlasništvu Grada Dubrovnika ni u kojem slučaju nije bila sporna budući se radilo o zemljištu koje kao takvo nije bilo iskoristivo za Grad Dubrovnik, a prihod od prodaje istog mogao se iskoristiti za razvojne projekte Grada. Ono što jest sporno i što smatramo apsolutno neprihvatljivim je manipuliranje gradskim zemljištem i gradskom imovinom od strane privatnog investitora, a bez pravnog temelja. Nakon spoznaje o istom, gradonačelnik Mato Franković povukao je točku s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća. Međutim, ukoliko se u bilo kojem trenutku pokaže da je netko iz gradske uprave ili ”viših struktura” HDZ-a imao bilo kakve veze s navedenim slučajem, uključeni akteri će biti momentalno smijenjeni sa svih dužnosti koje obnašaju – stoji u priopćenju gradske uprave.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović