Aktualno

Grad Dubrovnik 9. listopada izdao lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju Hotela Sumratin

Grad Dubrovnik 9. listopada izdao lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju Hotela Sumratin

Grad Dubrovnik izdao je lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju hotela Sumratin. Dozvola je izdana proteklog petka, 9. listopada, točno mjesec dana nakon što su iz Gradske uprave od investitora zatražili određena usklađenja.

Kako ističu iz Grada Dubrovnika za DuList, sukladno zaključku nadležnog Upravnog odjela 9. rujna 2020. godine zatraženo je usklađenje sadržaja podzemnih etaža s člankom 49. GUP-a. Naime, bilo je potrebno isključiti wellnes i ostale zajedničke sadržaje za goste. Također, tražilo se usklađenje geodetskog projekta s arhitektonskim projektom u odnosu na tlocrtnu površinu pod građevinom te jasnije definiranje pješačkih ulaza u građevinu.

Podsjetit ćemo kako su na relaciji između gradonačelnika Mato Frankovića i investitora te direktora iz Consultants Marka Balije padale teške riječi upravo po pitanju Hotela Sumratin. Gradonačelnik ga je na konferenciji za medije krajem rujan optužio da je prijetnjama prema njemu i zamjenici Orlando Tokić pokušao utjecati na ishođenje lokacijske dozvole za rekonstrukciju hotela Sumratin. Balija je na konferenciji za medije koju je održao samo dan kasnije među ostalim istaknuo kako Franković skreće pažnju s relevantne teme, a to je ‘da Gradska uprava transparentno ne obavlja svoj posao’.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist