Aktualno

Grad Dubrovnik 9. listopada izdao lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju Hotela Sumratin

Grad Dubrovnik izdao je lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju hotela Sumratin. Dozvola je izdana proteklog petka, 9. listopada, točno mjesec dana nakon što su iz Gradske uprave od investitora zatražili određena usklađenja.

Kako ističu iz Grada Dubrovnika za DuList, sukladno zaključku nadležnog Upravnog odjela 9. rujna 2020. godine zatraženo je usklađenje sadržaja podzemnih etaža s člankom 49. GUP-a. Naime, bilo je potrebno isključiti wellnes i ostale zajedničke sadržaje za goste. Također, tražilo se usklađenje geodetskog projekta s arhitektonskim projektom u odnosu na tlocrtnu površinu pod građevinom te jasnije definiranje pješačkih ulaza u građevinu.

Podsjetit ćemo kako su na relaciji između gradonačelnika Mato Frankovića i investitora te direktora iz Consultants Marka Balije padale teške riječi upravo po pitanju Hotela Sumratin. Gradonačelnik ga je na konferenciji za medije krajem rujan optužio da je prijetnjama prema njemu i zamjenici Orlando Tokić pokušao utjecati na ishođenje lokacijske dozvole za rekonstrukciju hotela Sumratin. Balija je na konferenciji za medije koju je održao samo dan kasnije među ostalim istaknuo kako Franković skreće pažnju s relevantne teme, a to je ‘da Gradska uprava transparentno ne obavlja svoj posao’.

Pročitajte još

OD POČETKA GODINE Primorski privatni smještaj na 65 posto noćenja iz 2019.

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 26 godina u Velikom Zatonu izgubljena su tri mlada života

Dulist

ŠTO BI DUM MARIN REKO? Za sreću uštini Držića za nos

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija