Kultura

Gracije večeri duhovne poezije

Gracije večeri duhovne poezije

Učenici iz četiri gradske osnovne škole zablistali su u večeri duhovne poezije održanoj ove srijede u Dubrovačkim knjižnicama, a posebno su se istakle Tara Šipčić, Lucija Ajvazovski i Daniela Njavro.

Publika koja je ove srijede ispunila Saloču zrcala Narodne knjižnice Grad uživala je u iznimnoj večeri protkanoj poezijom i glazbom. Večer duhovne poezije „Čitaj mi… neku pjesmu…“ u organizaciji Dubrovačkih knjižnica, okupila je učenike iz četiri gradske osnovne škole, a zaokružili su je glazbenim prilogom učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Večer koju je osmislila i u druženje s duhovnom poezijom satkala knjižničarka Odjela za djecu i mlade Vikica Šipić, uspješno su vodile srednjoškolke Petra Žuvela i Petra Miličić, a u stručnom žiriju, koji je na kraju i izabrao najbolje učeničke nastupe bili su Mirjana Žeravica, Katica Vidojević, Nike Nagy i Davor Spajić. Nakon niza nadahnutih interpretacija najljepših proplamsaja duhovne poezije, kao najuspješnije su izabrane: Tara Šipčić (7.r. O.Š. Lapad, mentorica Ana Boban), Lucija Ajvazovski (6.r. O.Š. Marina Getaldića, mentorica Silvana Bjelovučić) i Daniela Njavro (8.r. O.Š. Ivana Gundulića, mentorica Matilda Perković). Posebnu nagradu organizatori su dodijelili i najmlađim sudionicama Sari Jerković, Romani Knežević i Luciji Kušar iz O.Š. Marina Držića.

Stihovi Tadijanovića, Dizdara, Šimića, Pupačića, Majera, Matoša, Gotovca, Petraka, Šopa, Paljetka, Vojnovića i mnogih drugih autora, u interpretaciji tridesetak dubrovačkih školaraca odaslali su snažnu duhovnu umjetničku poruku ususret nadolazećeg adventskog vremena. Poseban doprinos pružili su učenici i profesori Umjetničke škole čiji su Komorni kvartet, Klavirski trio, Kvartet flauta i Komorni trio skladbama Beethovena, Musorgskog, Glinke, Goddarda, Ćorak i Händela upotpunili i zaokružili ovaj večernji susret s talentiranom djecom Dubrovnika.
 

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist