Zanimljivosti

GOTOVO NEDIRNUTA VIZURA ‘CRNOG POLJA’ Ovako je igralište ispred Pomorske škole izgledalo 70-ih

Malo koje igralište u našem Gradu ostalo je gotovo nedirnuto kao ono ispred Pomorske škole. Za to igralište, koje je mnogima poznatije kao na ‘Crno polje’ mnoge naše sugrađane vežu lijepe uspomene iz djetinjstva, ali i mladih dana. Upravo je fotografiju ovog igrališta iz razdoblja 70-ih godina objavio u Facebook grupi Dubrovnik nekad gospar Ivo Batričević. Crno-bijela fotografija prikazuje ovo igralište koje i dan danas izgleda gotovo identično, a na njemu se pak često igralo nogometa, košarke…, a vidljive su i tribine s kojih su Dubrovčani bodrili ili jednostavno promatrali igrače tijekom igre. Jedino novo u vizurama tog igrališta u odnosu na 1970. zgrada je Sveučilišta. Sve drugo gotovo se ni nije promijenilo. Na tom igralištu odrasle su i generacije pomoraca koji su pohađali ovu školu. Bilo je to mjesto i za satove tjelesnog koji se i dan danas održavaju na ovom igralištu, ali, nažalost, na njemu se osim za sata tjelesnog, rijetko vidi nekoga kako se na njemu igra.

Ovo je igralište dugo godina stajalo neuređeno i u lošem stanju. Kako su nam i čitatelji u više navrata isticali, zapravo je zadnji put i uređeno 1970-ih, a kroz godine koje su uslijedile, radili su se tek manji popravci. Ipak, Grad Dubrovnik je 2017. sa 160 tisuća kuna sanirao ovo igralište, obnovio uništenu podlogu, asfaltirao ga, postavio koševe te ga ocrtao. Inicijativu za uređenje igrališta iskazali su tada i građani koji tradicionalno koriste to popularno igralište, putem medija, društvenih mreža, ali i formalno – prijedlozima na Proračun.

Foto: Facebook/Dubrovnik nekad, Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Hrvatska na vrhu ljestvice najsigurnijih zemalja u Europi za solo putovanja

Dulist

Nova nadogradnja WhatsApp polako pretvara u društvenu mrežu

Dulist

EUROJACKPOT Sretnik na Tisku u Srebrenom uplatio listić i osvojio više od pola milijuna kuna!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija