Politika

GOSPODARENJE OTPADOM ‘Zakazali smo u početnim fazama. Počet ćemo se gušiti u smeću’

U velikom smo problemu, a toga nismo svjesni – rekao je vijećnik Srđ je Grad Nikša Selmani na temu gospodarenja otpadom. Istaknuo je kako je gospodarenje otpadom odvija u nekoliko faza od odvajanja u kućanstvu preko sortirnice do pretovarne stanice i samog centra za gospodarenje otpadom.

-Žalosno je koliko postoji nerazumijevanje koliko je to veliki problem. Potpuno smo zakazali u prve dvije faze, ne postoji svijest kod ljudi, a nemamo ni sortirnicu. Centar može primiti samo određenu količinu otpada i dogodit će nam se da će nam ga početi odbijati i počet ćemo se gušiti u smeću. Trpat ćemo Grabovicu neprimjereno dugo – rekao je Selmani.

-Imamo problem sa sustavom na razini države – rekao je direktor Čistoće Marko Iveković te dodao kako burza otpada ne postoji.

-Nemamo gdje dalje plasirati tu sirovinu jer tržište se urušilo – rekao je.

 

Pročitajte još

Nikša Vukas: ‘Ovo je politički okršaj s ljudima koji ti smetaju’

Dulist

UKLJUČENI I FRIZERSKI SALONI Najam gradskih poslovnih prostora i javnih površina umanjen za 50 posto

Dulist

BURNA RASPRAVA O SMANJENJU NAKNADA Vićan Selmaniju: Možete mi reći da sam debeo i ružan, ali ne i da sam socijalno neosjetljiv

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija