Zanimljivosti

Golf na Srđu dobio zeleno svjetlo!

Golf na Srđu dobio zeleno svjetlo!

Iz Županije DN su nam poslali odgovor na upit o tome je li UPU Bosanka dobio zeleno svjetlo. Njihov odgovor prenosimo u cjelosti.

„Dubrovačko-neretvanska županija odnosno njen Zavod za prostorno uređenje ne daje Suglasnost na UPU Platoa Srđa, već Suglasnost na Konačni prijedlog utvrđen od strane Grada Dubrovnika daje Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva, a Gradsko vijeće o njemu konačno odlučuje. U tom postupku Županijski Zavod za prostorno uređenje daje Mišljenje o tome je li Konačni prijedlog UPU-a usklađen s planovima višega reda: Prostornim planom Županije, Prostornim planom uređenja grada Dubrovnika, te GUP-om Dubrovnika kao i s drugim dokumentima prostornog uređenja.
Davanje Mišljenja je strogo formalan postupak u kojem Zavod, u utvrđenom roku, utvrđuje da li je Konačni prijedlog UPU-a poštivao odredbe iz planova višega reda. Ovaj postupak se ne smije  miješati s ulogom Zavoda da u tijeku izrade planova kao stručno tijelo daje radna mišljenja i primjedbe koje ukazuju na propuste, daje primjedbe radi poboljšanja rješenja da planovi bude kvalitetniji u smislu struke, te traži da se kroz varijante iznađe najpovoljnije rješenje. 
U ovom konkretnom slučaju Zavodu je od strane Grada Dubrovnika dostavljen na davanje mišljenja Konačni prijedlog UPU-a Platoa Srđa. Zavod je utvrdio da je Konačni prijedlog, za razliku od Prijedloga UPU-a od prije dvije godine, sukladan planovima višega reda i o tome izdao odgovarajuće Mišljenje. U slučaju da Zavod nije postupak riješio u zakonskom roku smatralo bi se da je na Konačni prijedlog UPU-a dano pozitivno mišljenje.“

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist