Koronavirus u Hrvatskoj

‘GLAS PODUZETNIKA’ Zbog godišnjih odmora u HZZ-u nisu isplaćene potpore za lipanj i srpanj

Udruga Glas poduzetnika upozorava da mjere za očuvanje radnih mjesta poduzetnicima i obrtnicima nisu isplaćene za srpanj, a nekim još ni za lipanj. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-U anketi koju smo proveli među našim članovima čak 76 posto njih je istaknulo kako još uvijek nisu sjele potpore za srpanj, dok njih 8 posto nije još uvijek dobilo ni one za lipanj. Govorimo doista o velikom postotku, a još više je zabrinjavajuća činjenica da sredstava ima! Tako naime u medijima govori ministar Marić, ali onaočito ne stižu na adrese korisnika. Upite ministar prebacuje na HZZ. Posljednjih dana, pak, ravnatelj HZZ-a u medijima ističekako će potpore za lipanj biti isplaćene zaključno s 20. kolovoza. Također, ne vidi problem u tome što one kasne cijelih mjesec dana. Navedeno objašnjavatime što su djelatnici HZZ-a morali uskladiti i svoje godišnje odmore.

Nedopustivo je da se, očito zbog godišnjih odmora, ostavlja korisnike mjera bez ikakvih sredstava za isplatu plaća. Hrvatski zavod za zapošljavanje u ovoj kriznoj situaciji mora prilagoditi svoje resurse i način rada. Na ovaj način stvara se dodatan jaz između javnog i privatnog sektora, jer dok su jedni na plaćenim godišnjim odmorima, drugi nemaju ništa.

Također, poduzetnici i obrtnici koji su slali upite i žalbe HZZ-u čekaju odgovor više od mjesec dana. U razdoblju u kojemu su im informacije potrebnije nego ikad, do njih ne mogu doći. Postoje, dakako, i iznimke, ali čini se da je organizacija unutar samog HZZ-a zakazala.

Jučer smo u ime naših članova poslali upit na ovu temu i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Odgovor čekamo – ističu iz Udruge Glas poduzetnika.

Pročitajte još

Capak: Svi koji budu imali covid potvrde, bez problema će moći na koncerte i utakmice

Dulist

Danas 146 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, preminule dvije osobe

Dulist

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, manje osoba u samoizolaciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija