Peškafondo

Gdje se lijepe osmrtnice?

peskafondo

Napokon je Dubrovački dogovor d.o.o. iznjedrio prvake gradskih tvrtki. Za taj težak i mukotrpan posao odabira najboljih trebalo se čekati ni manje ni više nego puna četiri mjeseca. Ali, vrijedilo je, jer ono probrano fakat je senzacionalno.

Kaciga, za kojeg se više i ne zna kojoj stranci pripada, ostao je prva 'reduša' Grada. Sve nam je čisto i besprijekorno, pa kad je tako, nije važna ni politička pripadnost. Nagradilo ga se novim ugovorom. Kaciga, dakle ostaje, odlučio je D.D. d.o.o..

U Vodovodu je potvrđen Mišković za predsjednika, a nekog su Medakovića izvukli za direktora. Ali to smo sve znali još od prije par mjeseci. Još dok je Pero V. bio nedodirljiv. Nastavilo se starim utabanim stazama pa je Vodovod i dalje ostala jedina tvrtka s dvije direktorske stolice. Zašto bi se tu sad nešto mijenjalo, kad će umjesto vode teći Med…

U Domoupravi je drukčiji slučaj. Izletio je Vierda. On je neposlušan i više nikome ne treba, a Končić je dobio satisfakciju. Nakon što je četiri godine čučao u sjeni, Dogovor d.o.o. vratio ga je među žive i to ravno u direktorsku fotelju. Iz njegovog se primjera može nešto i naučiti. Recimo, kako u životu treba biti ponizan i strpljiv. Ipak, ne znam što se čovjeku mora dogoditi i koji to ego-trip mora proradit, kada pristaje da ga se za par godina opet mijenja. I nanovo prolazi cijelu torturu kadroviranja. Očito nije naučio kako se lijepo i smireno živi i u savjetničkoj 'sjeni'.

E da, ako niste znali, gradonačelnik Vlahušić je napokon smogao hrabrosti smijeniti Kapetanića iz Sanitata. Odmah je svima objasnio da njegova smjena nema veze s DPDS-om, da je tako, dobio bi odavno otkaz. Uf, uf. Vjerojatno je ovu izjavu smišljao mjesecima. Kad nije mogao ništa drugo napraviti i kad su se pregovori oko Društva toliko razvukli, e sad je 'fasovo' Niko. Na njegovo mjesto dolazi Vlahušićeva stranačka spona sa Zagrebom, Dujmović, čovjek kojega je trebalo primjereno 'uhljebiti' ni manje ni više nego u Dubrovniku. Mladom će haenesovcu trebati neko vrijeme dok nauči gdje se sve lijepe osmrtnice po Gradu ili đe se prodava verdura. No, neće to njega previše omesti jer nije on postavljen u Sanitat poradi organiziranja reda i rada na tržnicama ili parkiralištima…

Napokon je zavšila i izborna sapunica u esdepeu. Gojun je prošao 'za dlaku', i mada mu se sad svi smješkaju, jer moraju, dio članstva nije baš prezadovoljan. Opet će on, kažu, voditi stranku po svome, i neće biti partijske stege iz Zagreba. Kažu, dio članstva nije ni izašao na izbore, a Muratti nam se pohvalila kako je, kad su nju birali odaziv bio puno veći, zaboravljajući pritom spomenuti kako je i ona imala prste u tom neizlasku.

Jedini pošteni izbor dogodio se u dijelu športskog Dubrovnika. Za predsjednika Juga izabran je Lukša Jakobušić. I nije biran po političkoj podobnosti, po tome što dobro klima nekome ili zato što mu je to netko davno obećao. Lukša je za predsjednika Juga izabran kao predstavnik nove mlade i odgovorne generacije ljudi u ovom Gradu. Da se takvi kriteriji postavljaju i u ostalim, ne športskim segmentima, vjerujte, svima bi nam bilo ljepše živjeti u ovom našem Gradu.

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović