DuList IN

GASTRO PREZENTACIJA Okusi grada Gijona u Hotelu Lapad

Prezentacija turističke i gastronomske ponude grada Gijona održalo se u petak navečer u Hotelu Lapad, a brojni su uzvanici imali priliku kušati poznata jela asturijske kuhinje.

Asturias je regija smještena u Biskajskom zaljevu, riječ je o industrijskoj regiji čija se ekonomija temelji na rudarstvu. Posljednjih godina Asturias se usmjerio snažnijem razvitku turizma, posebno gastronomiji, a u najvećem gradu regije nekoliko je restorana s Michelinovom zvjezdicom. Gijon je poznat i kao grad u kojem se diče da su izmislili najrašireniju svjetsku slasticu – sladoled, poznata je i proizvodnja arapske slastice – Turron, a regija Asturias posebno je poznata i po proizvodnji Cidera – španjolski ‘Sidre’, alkoholnog pića koje se radi od jabuka.

U Dubrovniku se svojim delicijama predstavio Jose Luis Camacho iz restorana El Candil, jednog od najomiljenijih restorana u Gijonu, koji poslužuje najbolje jela asturijske kuhinje, poznate po ribi, morskim plodovima, te jelu koje se naziva ‘fabada asturiana’ – varivu od graha sa suhim mesom.

A tko je sve uživao u Gijonskim slasticama, pogledajte u galeriji.

Pročitajte još

TREĆI VIKEND FESTIVALA Odgađa se koncert Nena Belana, ali nemojte propustiti Torta party, radionice…

Dulist

U Zagreb stiže naš Doka sa ‘Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra’!

Dulist

SVJETSKI KUHARSKI KUP Valamarov Ivan Ergović s hrvatskom kulinarskom reprezentacijom osvojio broncu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija