DuList IN

„TWELFTH NIGHT“ Britanci oduševljeni izložbom Barija Goddarda o Dubrovniku

„TWELFTH NIGHT“ Britanci oduševljeni izložbom Barija Goddarda o Dubrovniku

Britanci su oduševljeni izložbom Twelfth Night/Night Dubrovnik – Midsummer Scene 2015 by God Photography, koja je otvorena prije nekoliko dana.

Izložba je posvećena Hrvatskoj, a autor je popularni britanski fotograf i glazbenik Bari Goddard.

Jedinstvena izložba fotografija nastalih u Hrvatskoj ovoga ljeta prikazuje prekrasni Dubrovnik i kazališni festival Midsummer Scene kakav još nismo doživjeli, a već je na samom otvorenju izazvala veliko zanimanje javnosti.

Domaćin izložbe je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Londonu, a izložbu je svečano otvorio veleposlanik Ivan Grdešić. Otvorenju izložbe, koju možete pogledati do 20. studenog, prisustvovali su glumci predstave Twelfth Night i dio kreativnog tima, slikar Duško Šibl, glumac David Meyer, modni dizajner Lee Sayers te brojne druge poznate osobe. Andy Sex Gang, poznati glazbenik i Barijev dugogodišnji prijatelj i bivši kolega, pobrinuo se za glazbenu kulisu.

Filip Krenus, producent Midsummer Scene, je u ime tima zahvalio veleposlaniku Grdešiću na podršci i pomoći sa prostorom za probe projekta, dok je Darija Mikulandra Žanetić, izvršna producentica, predala zahvalnice Veleposlaniku i samom autoru fotografija Bariju Goddardu.

Izložba fotografija ujedno je i prva najava treće sezone Midsummer Scene festivala, koji će se održati početkom ljeta 2016., a Helen Tennison, redateljica, pričala je o iskustvima iz prošle godine i za novu sezonu najavila Hamleta. Također, napomenula je kako se u Dubrovniku upoznala s radom i djelom Marina Držića koji ju je jako zaintrigirao, a ovime najavljuje i buduću suradnju s Domom Marina Držića.

Festival je u dvije godine održavanja postigao veliki uspjeh te se, kao jedini koji se održava na engleskom jeziku, potvrdio kao nezaobilazna kulturna ponuda. Tisuće posjetitelja iz više zemalja svijeta ovog je ljeta uživalo u izvedbama Shakespeareove komedije Na tri kralja ili kako hoćete, a oduševljenje publike i odlične kritike najbolji su vjetar u leđa organizatorima koji za narednu sezonu pripremaju još atraktivniji program.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist