Garaža

Garaža prijetnja proračunu već dva mjeseca!

Garaža prijetnja proračunu već dva mjeseca!

Iako je još sredinom kolovoza nezavisni gradski vijećnik izrazio zabrinutost za gradski proračun gradonačelnik tome posvećuje pažnju puna dva mjeseca kasnije!

Dubrovački mediji već dva mjeseca pišu o tome kako je sredinom kolovoza nezavisni gradski vijećnik i Vlahušićev koalicijski partner Pero Vićan zbog duga javne garaže na Ilijinoj glavici u visini od 20 milijuna kuna zatražio od predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti sazivanje izvanredne sjednice tog tijela sa smo jednom temom – javnom garažom.

Vićan je tada zatražio tematsku sjendicu jer je bio zabrinut za sudbinu gradskog proračuna budući da bi se zbog dospjelih, a nepodmirenih obveza od 20 milijuna kuna mogao blokirati gradski račun. O blokadi proračuna pričalo se tako i prije dva mjeseca.

Muratti je tada okupila koalicijske partnere koji su dali Vićanovom prijedlogu podršku te počela prikupljati svu dokumentaciju koju je Vićan smatrao relevantnom za održavanje sjednice. No, zapelo se, o čemu je pisao i duList, na dokumentima iz kojih bi bili vidljivi ukupni troškovi izgradnje garaže.

Na tome je sve stalo, utihnula je priča o sjednici da bi sve ponovno kulminiralo samo dan uoči nove sjednice Gradskog vijeća. One redovne. Tada se naveliko počelo pričati o bankrotu Grada, i dugovima kao da je to sad neka nova i nepoznata stvar. 

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović