DuList IN

Gabrili i Brotnice predvode kandidate Konovizije 2023

Gabrili i Brotnice predvode kandidate Konovizije 2023

Na već šestoj Konoviziji, koja će se održati 17. veljače 2023. godine u hotelu Croatia u Cavtatu, nastupit će 16 mjesta koja će se boriti za laskavu titulu pobjednika natjecanja konavoskih mjesta u pjevanju.

Među mjestima koja će se predstaviti konovizijskoj publici, posebno se ističu Gabrili i Brotnice, koji će imati svoj premijerni nastup na Konoviziji. Društvo će im, osim domaćina Cavtata i branitelja naslova Grude, činiti i Čilipi, Duba konavoska, Komaji, Lovorno, Mikulići, Molunat, Obod, Pavlje brdo, Pridvorje, Vitaljina, Zvekovica te Dubrovnik koji je od ovog izdanja punopravni član konovizijske obitelji.

I dok Gabrili i Brotnice debitiraju, pa se njihovim nastupom broj mjesta koja su nastupila na Konoviziji – računajući i gostujuća mjesta – penje na 35, kako Poljice nemaju svog predstavnika istovremeno se broj mjesta koja su nastupila na svim Konovizijama smanjio na samo tri – Cavtat, Grudu i Pavlje brdo.

Na konovizijsku pozornicu se vraćaju pobjednici Konovizije 2019. Mikulići te Duba konavoska, koja je iste godine imala svoj prvi i do sada jedini nastup.

Predstavljanje kandidata počinje tijekom siječnja 2023. godine, a izvlačenje redoslijeda nastupa na rasporedu je 4. veljače 2023. godine.

Konačan popis sudionika:
Brotnice*, Cavtat, Čilipi, Duba konavoska, Dubrovnik, Gabrili*, Gruda, Komaji, Lovorno, Mikulići, Molunat, Obod, Pavlje brdo, Pridvorje, Vitaljina, Zvekovica.
* debitant

Broj nastupa:
6 – Cavtat, Gruda, Pavlje brdo
5 – Čilipi, Lovorno, Pridvorje, Zvekovica
4 – Komaji, Vitaljina
3 – Molunat, Obod
2 – Duba konavoska, Dubrovnik, Mikulići
1 – Brotnice, Gabrili

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist