Zanimljivosti

Fulbrightova stipendistica na DIU

DIU Međunarodno sveučilište za svibanj najavljuje dolazak Fulbrightove stipendistice Kathleen C. Stone, odvjetnice iz Bostona, koja će u sklopu kolegija „Cases in Diplomacy“ održati trotjedna predavanja.

Kathleen C. Stone diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Bostonu. Specijalnost su joj gospodarsko i trgovačko pravo, a DIU studente će učiti o pravnom i političkom okruženju u kojem američke tvrtke danas posluju. Jedna je od 400 predavača i profesionalaca koji će 2012. godine otputovati izvan SAD-a u sklopu različitih Fulbrightovih programa koji za cilj imaju akademski razvoj pojedinca i stjecanje iskustva na različitim obrazovnim institucijama.

Odjel za obrazovanje i kulturu Vlade SAD-a je tijekom 60 godina financirao više od 285 tisuća predavača, profesionalaca i zaslužnih pojedinaca iz različitih struka koji su kroz ove programe putovali, predavali, studirali i istraživali diljem svijeta.

Neki od stipendista su kasnije postali čelnici vlada, dobitnici Nobelovih nagrada, uvaženi stručnjaci iz područja obrazovanja, ekonomije, umjetnosti, novinarstva, itd. Dobitnici se uvijek odabiru na temelju akademskih i profesionalnih dostignuća.

Osim prve Fulbrightove stipendistice, ovaj će se semestar DIU Međunarodnom sveučilištu pridružiti i mnogi drugi predavači.

Neki od njih su bivši čelnik škotskog Parlamenta Lord Jack McConell, profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta Virginia Michael C. Ross, profesorica Sveučilišta Georgetown i bivša veleposlanica SAD-a u Nizozemskoj Cynthia P. Schneider te profesorica Sveučilišta Georgetown Mirjana Dedaić, koja je također bila Fulbrightova stipendistica 1990. godine.

Pročitajte još

SUZE SVETOG LOVRA Ne propustite nebeski spektakl u noći s 11. na 12. kolovoza!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Iz Porta u ‘veliki svijet’

Zvonimir Pandža

‘IZGLEDA TAKO MOĆNO’ Spektakularni video Pelješkog mosta kakvog dosad niste vidjeli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija