Zanimljivosti

Fulbrightova stipendistica na DIU

DIU Međunarodno sveučilište za svibanj najavljuje dolazak Fulbrightove stipendistice Kathleen C. Stone, odvjetnice iz Bostona, koja će u sklopu kolegija „Cases in Diplomacy“ održati trotjedna predavanja.

Kathleen C. Stone diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Bostonu. Specijalnost su joj gospodarsko i trgovačko pravo, a DIU studente će učiti o pravnom i političkom okruženju u kojem američke tvrtke danas posluju. Jedna je od 400 predavača i profesionalaca koji će 2012. godine otputovati izvan SAD-a u sklopu različitih Fulbrightovih programa koji za cilj imaju akademski razvoj pojedinca i stjecanje iskustva na različitim obrazovnim institucijama.

Odjel za obrazovanje i kulturu Vlade SAD-a je tijekom 60 godina financirao više od 285 tisuća predavača, profesionalaca i zaslužnih pojedinaca iz različitih struka koji su kroz ove programe putovali, predavali, studirali i istraživali diljem svijeta.

Neki od stipendista su kasnije postali čelnici vlada, dobitnici Nobelovih nagrada, uvaženi stručnjaci iz područja obrazovanja, ekonomije, umjetnosti, novinarstva, itd. Dobitnici se uvijek odabiru na temelju akademskih i profesionalnih dostignuća.

Osim prve Fulbrightove stipendistice, ovaj će se semestar DIU Međunarodnom sveučilištu pridružiti i mnogi drugi predavači.

Neki od njih su bivši čelnik škotskog Parlamenta Lord Jack McConell, profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta Virginia Michael C. Ross, profesorica Sveučilišta Georgetown i bivša veleposlanica SAD-a u Nizozemskoj Cynthia P. Schneider te profesorica Sveučilišta Georgetown Mirjana Dedaić, koja je također bila Fulbrightova stipendistica 1990. godine.

Pročitajte još

Ovaj petak zavirite u svijet virtualne stvarnosti

Dulist

Gospođa Nika Market-Budman najstarija je stanovnica Mljeta!

Dulist

Eko Omblići danas slave 25. rođendan!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija