DuList IN

Frano Mašković ‘Mačak’ na premijeru filma ‘Kapa’ doveo kćer i njene prijatelje!

Premijera Kapa 5 Frano Maskovic i kcer

Dugotrajnim aplauzom i ovacijama za filmsku ekipu sinoć je nagrađen dječji film Kapa na svečanoj premijeri u zagrebačkome kinu CineStar u Branimir Mingle Mallu. U prepunoj kino dvorani, mala i velika publika potpuno se uživjela u uzbudljivu božićnu pustolovinu za najmlađe koja sa sobom nosi univerzalnu priču o prijateljstvu i dobroti. Ovim je označen početak kino distribucije filma koji će se od 10. studenoga prikazivati u svim kinima u Hrvatskoj u distribuciji Duplicata.

Hrvatska glumačka zvijezda Frano Mašković predvodio je ekipu na sinoćnjoj premijeri u CineStaru, a uz njega su crvenim tepihom prodefilirali i glumci zaduženi za sinkronizaciju na hrvatski jezik: Jakov Švarc, Zvonka Tomaš Brazzoduro, Dijana Vidušin, Matko Jukić, Roko Pepić, Petar Pećin, Ursula Pavić, Helena Pavić, Marika Škop i Sergej Stokuća.

Prigodom premijere, Frano Mašković je izjavio: “Mislim da smo napravili divan i uzbudljiv film za najmlađe. Na projekciju sam vodio svoju kćer koja je već pogledala Kapu na festivalu KinoKino i naprosto ga obožava. Ovaj put je odlučila na svečanu premijeru povesti i sve svoje prijatelje. A za one koji nisu uspjeli doći danas je već kupila karte za kino.”

Ovaj svečani događaj su u društvu najmlađih uveličale i brojne kolegice i kolege iz filmskog svijeta te osobe iz javnog života, među kojima su Tara Thaller, Ida Prester, Katarina Madirazza, Dana Budisavljević, Tomislav Pavlic i Pavlica Bajsić Brazzaduro.

Marina Andree Škop, hrvatska koproducentica filma, nije krila zadovoljstvo nakon premijere: „Djeca u publici su svojim iskrenim oduševljenjem najljepše iskazali kako ih se dojmio film. Pored svih festivalskih priznanja, za Kapu su vrijedna nagrada i neskrivene simpatije na zagrebačkoj premijeri. Želim istaknuti i pohvaliti dodatno zanimanje publike koja je svojim pitanjima zasula protagoniste nakon projekcije. To je velika čast za sve nas koji smo sudjelovali u radu na ovom ostvarenju. Kapa je film koji otvara mnoga pitanja o kojima nije uobičajeno govoriti s djecom i uvjerena sam da će mnogi profesori prepoznati važnost ovog filma te ga obrađivati u okviru nastave. Istovremeno, vjerujem da će brojnim obiteljima Kapa uljepšati nastupajuće dane adventa.“

Na pozornici se, nakon projekcije, poklonilo tridesetak članova filmske ekipe među kojima su bili preoducentica Ida Weiss, direktor fotografije Sven Pepeonik, redateljica hrvatske sinkronizacije Dina Uglešić, mladi glumac Emil Kulović te mnogi drugi.

Još jednom je potvrđeno da je Kapa pravi izbor za djecu, nakon što je ovaj film osvojio dva međunarodna priznanja, kao najbolji film Dječijeg programa Sarajevo Film Festivala i laureat Nagrade publike Kinokino film festivala u Zagrebu.

Pozitivne reakcije europskih medija predviđaju filmu Kapa i uspjeh kod međunarodne publike. Tako je kritičar Marko Stojiljković za portal Cineuropa napisao: “Po zanimljivom scenariju Saše Eržen, dobro odglumljen i pametno režiran, film Kapa bi se mogao smatrati jednim od najboljih božićnih filmova za djecu.”.

Kapa je priča o devetogodišnjem dječaku Eriku (Gaj Črnič) koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sedmogodišnjoj Luciji (Kaja Podberšek) koja dolazi iz dobrostojeće obitelji. Budući je Božić, oboje se djece nadaju da će im se ostvariti najskrivenije želje. Erik bi Badnjak volio provesti sa svojim problematičnim roditeljima, a Lucija želi mlađu sestru i psa. Spletom okolnosti susreću se i zajedno proživljavaju pravu božićnu avanturu, koja u jednoj noći donosi ispunjenje njihovih želja, ali ne baš onako kako su očekivali.

Režiju filma Kapa potpisuje Slobodan Maksimović, jedan od najpoznatijih filmskih i TV redatelja u Sloveniji. Ovo je njegov prvi film za djecu, nakon dva dugometražna, nekoliko kratkih, te mnoštva televizijskih serija. Snimanje se odvijalo u Ljubljani koja je ponudila svoju prekrasnu božićnu kulisu, te dijelom u Zagrebu. U produkciji su sudjelovale filmske kuće iz Slovenije, Hrvatske, Luxembourga i Slovačke.

Božićni igrani film za djecu Kapa pogledajte u kinima već ovog četvrtka, a ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama kina

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca