Politika

FRANKOVIĆ SRĐEVCIMA „Nepotrebno ste nervozni, sve smo jasno rekli!“

FRANKOVIĆ SRĐEVCIMA „Nepotrebno ste nervozni, sve smo jasno rekli!“

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Franković u priopćenju za javnost odgovorio je na jutrošnje priopćenje KLGB Srđ je Grad.

„Iznenađeni smo načinom na koji su vijećnici KLGB „Srđ je Grad“ reagirali u slučaju muzeja Domovinskog rata u tvrđavi Imperijal na Srđu. Nije nam jasno što je bio povod ovoj njihovoj nepotrebnoj, besmislenoj i paničnoj reakciji, kada se upravo pristupom Gradskog vijeća omogućilo da sve ono što navode u priopćenju bude i realizirano.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo je Zaključak o osnivanju Muzeja Domovinskog rata na Srđu, kao i o njegovom smještaju u središnjem dijelu tvrđave Imperijal. Također, Ministarstvu graditeljstva upućen je zahtjev da se obustavi izdavanje lokacijske dozvole za projekt Golf resorta na Srđu sve dok Gradsko vijeće ne da svoje mišljenje o projektu Imperijala.

Ministarstvo graditeljstva nije odgovorilo na dopis koji je poslan u ime Vijeća. Potom je poslan i drugi dopis u kojemu je Ministarstvo upozoreno da, u slučaju da bez dopuštenja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika bude izdana lokacijska dozvola, će Vijeće raskinuti koncesijski ugovor s tvrtkom Razvoj Golfom.

U zaključcima Vijeće inzistira da Muzej Domovinskog rata bude smješten u središnjem dijelu tvrđave Imperijal te da, ukoliko to ne bude tako, Vijeće neće dati suglasnost za izdavanje lokacijske dozvole.

Dakle, bez koncesijskog ugovora Razvoj Golf, bez obzira na izdanu lokacijsku dozvolu, neće moći početi s investicijom. Ne znam stoga čemu nervoza vijećnika liste KLGB Srđ je Grad. Nije potrebno prejudicirati odluku Ministarstva, ali u slučaju da se ono ogluši o zahtjeve Gradskog vijeća, rješenje postoji i to jer smo ga predvidjeli ranijim odlukama.

Ovim putem upozoravamo i tvrtku Razvoj Golf da bi izdavanje lokacijske dozvole bez suglasnosti Gradskog vijeća bilo grubo kršenje koncesijskog ugovora te da stoga ne srljaju. Unatoč očitoj naklonosti Ministarstva graditeljstva.

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik
Mato Franković, predsjednik“

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist