Grad

DRUŠTVO PRIJATELJA LOKRUMA Dođite na osnivačku skupštinu!

DRUŠTVO PRIJATELJA LOKRUMA Dođite na osnivačku skupštinu!

Društvo prijatelja otoka Lokruma održat će osnivačku skupštinu u utorak, 29. kolovoza, s početkom u 19 sati u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine, na Gundulićevoj poljani.

– Pozivamo sve zainteresirane građane na Osnivačku skupštinu i molimo ih da donesu osobnu iskaznicu i OIB – kazali su iz Inicijativnog odbora.

Podsjetimo, ova ideja krenula je na inicijativu kapetana Cvijeta Božovića, a kako se može saznati iz kruga osnivača, nakon posljednjih događanja vezanih za koncesije na pomorskom dobru i Zakona o koncesijama nametnula se potreba zaštite obale i otoka, slično inicijativi Pokret otoka. Ističe se značaj Lokruma kao posebnog rezervata šumske vegetacije pod zaštitom UNESCO-a, ali i zbog povijesne građevinske te hortikulturne baštine, Botaničkog vrta, obalnog, morskog, podmorskog te epikontinentalnog pojasa.

Ideja je u rad Društva uključiti što više stručnih osoba, koji bi znali zauzeti stav o za Lokrum bitnim temama, kao što su, između ostalog, održavanje flore i faune, očuvanje obalnog pojasa, uređenje sidrišta i kontrola sidrenja, protupožarna zaštita, oceanografska ispitivanja u podmorju, obnova povijesne građevinske te hortikulturne baštine, sve uz suradnju s DPDS-om.

Pročitajte još

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist

Može li Viktorija Knežević pronaći garsonijeru u Gružu za 300 eura?

Dulist.hr