Politika

FRANKOVIĆ PORUČIO DPDS-U Svima koji rade dulje od tri godine treba dati stalan posao

FRANKOVIĆ PORUČIO DPDS-U Svima koji rade dulje od tri godine treba dati stalan posao

Ivana Cetinića je kroz vijećnička pitanja zanimao način ‘raspodjele’ mjesta u upravnim vijećima i nadzornim odborima. Njemu ovakav način, a koji se provodio i u ranijim mandatima, nije normalan.

Gradonačelnik je rekao kako u trenutku održavanja izbora svi traže povjerenje za upravljanje gradom, a to uključuje i gradske tvrtke. Rekao je kako su svi direktori njegov odabir. Njihov promašaj je i njegov promašaj.

Cetinić je pitao i bi li Grad snosio ikakve financijske posljedice u slučaju eventualnog raskida ugovora s DPDS-om.

-Društvo radi dobar posao na obnovi spomeničke baštine, ali trebaju se redefinirati odnosi prema zaposlenicima. Nije normalno da je netko 20 godina sezonac. Društvo je manipuliralo zakonitošću zapošljavanja ljudi i koristilo tzv. blagodat zakona i nakon određenog razdoblja sve vas slalo na berzu rada kako bi vas za dva mjeseca opet angažiralo – rekao je gradonačelnik. O tome smo od vas o tome prvi put čuli, rekao je dalje.

-Naš impuls prema Društvu će biti da se to ne smije raditi. To nije dobra poruka – poručio je Franković. Napomenuo je kako ljudima koji rade toliki niz godina, odnosno svima koji rade dulje do tri godine treba dati stalni posao i to su naša očekivanja od DPDS-a. To moraju napraviti jer to što su radili dosad nije bilo uredu.

Đuro Capor pitao je zašto HDZ-ovi vijećnici nemaju pitanja i jesu li inače njihova pitanja samo u službi razvodnjavanja istih. Drugo pitanje odnosilo se na Revelin. Građani su tražili da ih se zaštiti od zagađenja bukom.

-Planiramo li i dogodine dopuštati partyje na taraci Revelina – pitao je.

Gradonačelnik je rekao kako je njegovo prvo pitanje nepristojno.

-Vijećnici HDZ-a nisu toliko željni medijske pažnje poput vas – odgovorio je. Dodao je kako je spreman satima odgovarati na sva pitanja jer ih se ne boji.

-Revelin jest problem. Nije problem s bukom samo s Revelina, imamo problem i na Vojnoviću, gdje Grad ne uprihoduje ništa, a vi uprihodujete. Razina buke mora biti smanjena svugdje, i ispred Cele, i na Vojnoviću i ispred Revelina – rekao je dalje. Naglasio je kako on nije obožavatelj buke i noćnih izlazaka već je više kućni tip.

Na pitanje Krešimira Markovića o školi u Karmenu, gradonačelnik je rekao kako je prije nekoliko dana tvrtka Alfa plan uvedena u posao te je gradnja počela. Rok je godinu dana i bit će to druga škola koju je ova Gradska uprava dovela do kraja. Marković je pitao i o spomenicima braniteljima i djeci poginuloj u Domovinskom ratu. Do kraja godine raspisat će se natječaji te bi se u idućoj godini trebalo započeti s gradnjom oba.

-Nedovoljno smo pričali, komemorirali i slavili herojsku obranu grada – dodao je. Rekao je kako ga rastužuje činjenica kako ni 30 godina nakon rata nemamo spomenik braniteljima.

-Imali smo spomenik kojega nitko nije cijenio – rekao je dalje.

Nikša Selmani postavio je pitanje o ljetnikovcu Skočibuha, koji se zbog opasnosti urušavanja zatvorio. Republika Hrvatska je, rekao je gradonačelnik, pokrenula postupak povrata pa je zatražena potpora da država odustane od traženje te imovine kako bi ljetnikovac obnovio Grad za znanstvenu knjižnicu.

-Postoji opasnost da se izgubi mogućnost da krovna udruga neće davati dužne primjerke Znanstvenoj knjižnici. Ako bi se dogodio taj gubitak, trebalo bi pokušati hitno reagirati i smjesti fundus Znanstvene knjižnice na adekvatno mjesto – rekao je Selmani.

 

Pročitajte još

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist

ZA TRI GLASA Ava Karabatić ostvarila bolji rezultat od ministrice Obuljen Koržinek

Dulist

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist