Politika

PONUDA NA STOLU Vlahušić dolazi na čelo GOŠK Dubrovnika 1919?

Ovo je još jedan korak ka realizaciji stadiona u Lapadu – rekao je Blaž Pezo tijekom rasprave o proglašenju svojstva komunalne infrastrukture kao javnog dobra u općoj uporabi – Gradski stadion Lapad.

Ivan Cetinić rekao je kako je velika većina njegove liste emotivno vezana uz stadion.

-Kad su se bacale pare one da, se koja kuna odnijela na stadion bio bih sretniji, a nadam se da ćemo jednoga dana i HNK Dubrovnik gledati u prvoj ligi – rekao je Cetinić. Ispravio ga je Vićan dodavši kako ćemo u prvoj ligi gledati NK GOŠK Dubrovnik 1919. Najavio je i skori javni poziv za raspisivanje natječaja. Odnosno Gradsko vijeće dobit će temeljite materijale za raspisivanje javnog poziva tijekom kojeg će svekolika javnost davati svoje primjedbe na tekst međunarodnog natječaja. Potom će se sve još jednom naći pred vijećnicima i tek tad će se raspisati međunarodni javni natječaj.

-Buduća Arena Dubrovnik, to je nekakav radni naslov, je projekt čitavog grada. Svi veliki projekti dogode se za vrijeme određenog gradonačelnika, vjerujem da će se ovaj završiti u ovom mandatu Frankovića – rekao je Vićan.

Gradonačelnik je objasnio kako će ovom odlukom cijeli kompleks postati nesporno vlasništvo Grada.

-Bez toga se tamo ne može realizirati ništa. Pred nama su značajne stvari vezene za buduću Arenu Lapad ili Dubrovnik. Važno je da svi sudjeluju u izradi teksta natječaja kako bismo dobili najboljeg ponuditelja koji će projekt realizirati – rekao je gradonačelnik.

Ivan Cetinić rekao je kako se nada da će se u Gradskom vijeću postići konsenzus.

-Vi ste Gošk, ja Dubrovnik, a dat ću vam prijedlog zašto je bolje da se zove Srena Dubrovnik – rekao je dalje.

Željko Raguž rekao je kako se treba imati u vidu i atletska staza.

-Nisam toliko euforičan jer sam dugo u nogometu i u Gradskom vijeću i cijelo vrijeme se govori o izgradnji. Danas još nismo riješili imovinsko pravne odnose. Ovo je proces, mali korak u budućoj priči oko izgradnje nogometnog stadiona. Teško će ovdje u zadanim gabaritima biti moguće izgraditi suvremeni nogometni stadion s atletskom stazom – rekao je Kristić. Dodao je kako je GUP-om propisana i izrada arhitektonskog natječaja. Po njemu bi  bio uspjeh da se u ovom madatu napravi natječaj i dokumentacija za izgradnju.

Vićan mu je replicirao. Rekao je kako je gotovo siguran da će se za vrijeme ovog gradonačelnika ‘to pustiti u pogon’.

Vijećnik Vlahušić pitao je zašto Dubrovnik igra treću ligu.

-Nikad nije bio cilj da se napravi normalni stadion i da se igra druga i prva liga – rekao je. Da je to bio cilj, u zadnjih 20 godina, bio bi dosad napravljen. Istaknuo je kako je netko takav cilj definirao.

-Lijepe stvari su super, ali je bitno kazati što je realno, a što nije – rekao je Vlahušić.

Vićan mu je rekao kako mantra sve prisutne.

-Ne govoriš istinu. Maketa o kojoj govoriš nalazi se u JU Športski objekti. Ne nadvisuje ‘Mercedese’, kakve ‘Mercedese’. A to koju ligu igramo, najveći sponzor kluba je Grad, HNS i dvojica privatnika. To su sponzori. Ako ćeš doći za predsjednike kluba i naći sponzore, postat ćeš predsjednik za 10 dana – poručio je Vlahušiću.

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija