Politika

FRANKOVIĆ POLITIČKIM OPONENTIMA Natječimo se u znanju. Ako vam treba nekad nešto i pojasniti, uvijek sam spreman pomoći

Gradonačelnik i gradonačelnički kandidat Mato Frankovićosvrnuo se na svom Facebook profilu na priopćenje liste Srrđ je Grad oko projekta kanalizacije na Kalamoti, ali i na prijedlog kandidata za gradonačelnika Andra Vlahušića o traženju dijela sredstava koji su Hrvatskoj namijenjeni za oporavak.

Prvo je političke konkurente zamolio ‘da nauče onaj minimum koji se odnosi na grad i gradske projekte, a posebno na europska sredstva.’

-Dragi ‘Srđevci’, projekt kanalizacijske i vodoopskrbne mreže otoka Koločepa nije dio projekta Aglomeracija Dubrovnik, jednako kao što to nije ni navedena mreža Lopuda koja se sada radi i Šipana koja bi se uskoro trebala početi raditi. Naći ćemo zajednički jezik s Kalamotezima i preprojektirat ćemo mrežu kako bi ona bila u maksimalnoj mogućoj mjeri u suglasju sa stanovnicima otoka – naveo je te nastavio:

-Projekt otpornosti i oporavka nije vreća novaca kako to misli gospodin Vlahušić iz koje se može uzeti novac i prebaciti na nečiji račun. Međutim, umješnošću u korištenju europskih novaca, mi ćemo u iduće 4 godine ugovoriti bespovratnih 3 milijarde kuna što je puno više od onih njegovih 500 milijuna kuna.
Dakle, elementarno nepoznavanje jasnih činjenica vezano za funkcioniranje i razvoj grada nije nešto što bi trebali isticati kandidati za gradonačelnika. Natječimo se u znanju, a ako Vam treba nekad nešto i pojasniti, pitajte ja sam uvijek spreman pomoći – poručio im je.

Pročitajte još

‘PREDSJEDNIČE, PRESTANITE’ Dobroslavić: ‘Milanović pravi političku štetu Hrvatskoj’

Dulist

Kristić: Da Grad doživljava lopudski mjesni odbor do ovog problema vjerojatno ne bi ni došlo

Dulist

Ivica Kunčević dobitnik je Nagrade Dubrovnika za životno djelo

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija