Grad

FRANKOVIĆ O MJERAMA ZA FESTU ‘Komunalni redari nadzirat će Stradun, svi moraju nositi maske’

FRANKOVIĆ O MJERAMA ZA FESTU 'Komunalni redari nadzirat će Stradun, svi moraju nositi maske'

Gradonačelnik Mato Franković osvrnuo sse za RTL na sutrašnju Festu sv. Vlaha i epidemiološke mjere koje će vrijediti na Stradunu.

Kako će izgledati festa i proslava dana grada?

-Treba se prilagođavat’ vremenskim uvjetima. Bit će 250 ljudi u okviru misnog slavlja, na udaljenosti i s maskama, iako će to biti na otvorenom prostoru, sve sukladno odlukama Stožera. Sutra je 1049. Festa i uz zaštitu Svetog Vlaha sve će biti dobro – ustvrdio je Franković.

Tko će paziti na maske i razmak? Pozvali ste građane da ostanu doma i da uz televiziju prate Festu.

-Komunalni redari i prometni redari i vatrogasna postaja Grada Dubrovnika, ukupno 38 osoba će nadzirati provođenje epidemioloških mjera. Svim sugrađanima koji ne budu imali maske će nuditi maske tako da vjerujem da neće biti nikakvih problema – pojasnio je Franković.

Ovo je nekako doba godine kada počinje svojevrsna predsezona u Dubrovniku, kada grad živne. Što mislite kada će Dubrovnik zaživjeti?

-Kada profunkcionira turističko tržište, kako najave trenutno idu i ako epidemiološki uvjeti budu dozvoljavali, sredinom lipnja možemo očekivati prve goste. Imamo veliku zainteresiranost i s američkog i s britanskog tržišta i optimistično gledamo na početak nove turističke sezone – optimistično je kazao dubrovački gradonačelnik.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović