Grad

FRANKOVIĆ O MJERAMA ZA FESTU ‘Komunalni redari nadzirat će Stradun, svi moraju nositi maske’

Gradonačelnik Mato Franković osvrnuo sse za RTL na sutrašnju Festu sv. Vlaha i epidemiološke mjere koje će vrijediti na Stradunu.

Kako će izgledati festa i proslava dana grada?

-Treba se prilagođavat’ vremenskim uvjetima. Bit će 250 ljudi u okviru misnog slavlja, na udaljenosti i s maskama, iako će to biti na otvorenom prostoru, sve sukladno odlukama Stožera. Sutra je 1049. Festa i uz zaštitu Svetog Vlaha sve će biti dobro – ustvrdio je Franković.

Tko će paziti na maske i razmak? Pozvali ste građane da ostanu doma i da uz televiziju prate Festu.

-Komunalni redari i prometni redari i vatrogasna postaja Grada Dubrovnika, ukupno 38 osoba će nadzirati provođenje epidemioloških mjera. Svim sugrađanima koji ne budu imali maske će nuditi maske tako da vjerujem da neće biti nikakvih problema – pojasnio je Franković.

Ovo je nekako doba godine kada počinje svojevrsna predsezona u Dubrovniku, kada grad živne. Što mislite kada će Dubrovnik zaživjeti?

-Kada profunkcionira turističko tržište, kako najave trenutno idu i ako epidemiološki uvjeti budu dozvoljavali, sredinom lipnja možemo očekivati prve goste. Imamo veliku zainteresiranost i s američkog i s britanskog tržišta i optimistično gledamo na početak nove turističke sezone – optimistično je kazao dubrovački gradonačelnik.

Pročitajte još

Kreće isplata mjesečnog dodatka Grada Dubrovnika za umirovljenike

Dulist

U TIJEKU ZAVRŠNI RADOVI NA EX HOTELU STADION Javna površina u srcu Dubrovnika postala prostorom za pješake

Dulist

U SKLOPU AGLOMERACIJE Štikovica dobila sustav odvodnje i bolju vodoopskrbu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija