Grad

FRANKOVIĆ O LAPADSKOJ OBALI ‘Pašalić traži dogovor, ali mi nismo trgovci niti ćemo to ikada biti!’

FRANKOVIĆ O LAPADSKOJ OBALI 'Pašalić traži dogovor, ali mi nismo trgovci niti ćemo to ikada biti!'

Projekt Lapadske obale nastavlja se dalje i radovi se neće zaustaviti jednog jedinog dana – poručio je ovog utorka gradonačelnik Mato Franković s konferencije za medije. Naime, kako je objasnio, nakon održanog sastanka s izvođačem radova, odlučeno je da se izvođač prebaci na fazu 2 projekta, a na koju se ne odnosi rješenje Upravnog suda o Splitu o privremenoj obustavi radova sukladno tužbama vlasnika Laguna Tradea Franja Pašalića. Naglasio je kako rješenje još nije zaprimljeno u Gradu Dubrovniku, no očekuje ga kroz dan, dva.
-Rješenje se odnosi na fazu 3 i 4 projekta, a ne na fazu 2 tako da će se izvođač prebaciti upravo na fazu 2 koja također zahtijeva pobijanje pilota i to njih 53. Uzet će to sigurno dva i pol mjeseca vremena, što znači da će u tome razdoblju očekivano uslijediti reakcija Visokog upravnog suda i u konačnici se nadamo u pozitivan ishod po Grad Dubrovnik – rekao je Franković. Dodao je kako je Grad u međuvremenu dobio poruke predstavnika Franja Pašalića o eventualnom dogovoru.
-Jasno poručujem nismo trgovci bili niti ćemo biti. S nikim se nećemo dogovarati, jer nismo ta stranka koja bi se trebala dogovarati. Gospodin Pašalić je, koliko sam upoznat, u svom posljednjem zahtjevu tražio da se parkinzi na Lapadskoj obali povjere njemu. Mi na takvo nešto ne možemo i nećemo nikad pristati jer su parkinzi namijenjeni građanima, a nikako privatnim investitorima. Na takav način nećemo pričati, idemo sukladno zakonu i uvjereni smo u ispravnost naših radova. Radovi se neće zaustaviti ni jednog jedinog dana – napomenuo je.
Naglasio je i kako Laguna Trade nije stranka u postupku već je to ministarstvo, odnosno Republika Hrvatska s kojom se Grad sve dogovorio te ima sve potrebne suglasnosti sukladno zakonu RH.

Pročitajte još

Grad krenuo s uređenjem igrališta na Ilijinoj glavici

Dulist

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist