Zanimljivosti

Francuska televizija prenosi misu iz Dominikanaca

Francuska televizija prenosi misu iz Dominikanaca

Francuska televizija (France 2) prenosi misu iz crkve sv. Dominika u Dubrovniku na svetkovinu Presvetoga Trojstva, u nedjelju, 15. lipnja u 11 sati.

Misu na hrvatskom predvodi i na francuskom propovijeda dominikanski provincijal fr. Anto Gavrić. Pod misom pjeva mješoviti zbor “Sveti Križ” iz župe Svetog Križa u Dubrovniku-Gružu, pod ravnanjem profesorice glazbe Marije Brčić.

U polusatnoj emisiji prije početka mise pod naslovom “Duša Hrvatske”, koja ide uživo iz klaustra dominikanskog samostana u Dubrovniku, u kojoj je gost dr. sc. Neven Šimac bit će prikazano i nekoliko reportaža o Hrvatskoj: Panorama Hrvatske kroz religioznu baštinu, Lice Hrvatske Crkve prigodom Nacionalnoga susreta hrvatske katoličke mladeži i Dominikanska nazočnost u Dubrovniku.

Francuska televizija izabrala je ove godine da prijenos mise bude iz Hrvatske, nove članice Europske unije. Religijski program (Le Jour du Seigneur) na Francuskoj televiziji već 65 godina uređuju francuski dominikanci. U realizaciji prijenosa mise iz Dubrovnika surađivali su fr. Mihael Mario Tolj i fr. Anto Gavrić.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Pročitajte još

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist

UNUTRA ILI VANKA Gdje su mačke sretnije?

Dulist

PREKRASNO Sunce obasjalo Grad i izmamilo brojne kupače

Dulist