DuList IN

FOTO/VIDEO Vlatka Pokos približit će ljepote Hrvatske svjetskim nautičarima

FOTO/VIDEO Vlatka Pokos približit će ljepote Hrvatske svjetskim nautičarima

U ponedjeljak u večernjim satima kreće emitiranje TV serijala o ljepotama Hrvatske pod nazivom ‘Sail-Ho! Croatia’ s Vlatkom Pokos kao voditeljicom.

Emisija će se prikazivati na prestižnom svjetskom nautičkom TV kanalu Nautical Channel-u koji se emitira u 40-ak zemalja svijeta i dostupan je 100-ak milijuna gledatelja. Serijal je sniman ovog ljeta na brojnim lokacijama naše obale od Rovinja do Dubrovnika. Serijal „Sail-Ho! Croatia“ u cijelosti je proizveden na engleskom jeziku, a tekst čita Marta Cerovečki.

Nuatical Channel jedini je specijalzirani kanal posvećen nautičkom turizmu i putovanjima općenito koji emitira svoj program 24 sata dnevno, 7 dana tjedno, na engleskom, njemačkom, francuskom i ruskom jeziku. Dostupan je gledateljima u gotovo cijeloj Europi, SAD-u, Rusiji, a od nedavno i Australiji. Nautical Channel nastao je 2011. godine spajanjem do tada dva najpopularnija svjetska nautička TV kanala – Sailing Channela i Yacht & Sail kanala.

Počevši od 19. listopada, svakog ponedjeljka u 21.30 h, gledatelji Nautical Channela moći će uživati u prekrasnim kadrovima hrvatske obale, upoznati naše gradove, povijest, kulturu, gastronomiju. U 10 polusatnih epizoda gledateljima su predstavljene brojne prirodne i kulturne znamenitosti naše obale, gradovi i njihove specifičnosti, hrvatska gastronomija, marine, hoteli, ponuda sportova na vodi, domaći proizvodi, vina, sirevi, maslinova ulja i sve ono što je privlačno modernim turistima, a osobito nautičarima.

Snimanje serijala odvijalo se tijekom lipnja i srpnja ove godine na brojnim lokacijama od Istre do Dubrovnika. Ekipa je za potrebe snimanja preplovila preko 1000 nautičkih milja duž cijele obale.

Kao vanjski partner nautical Channela, serijal je proizvela hrvatska produkcija kuća „Amali Doare“ koja je 2011. godine proizvela 40 epizoda dokumentarno-putopisnog serijala „Top destinacije – Hrvatska obala“ i 2014. godine 13 epizoda serijala „Top Destinacije – Specijal“ s velikim iskustvom u prezentiranju ljepota Hrvatske na stranom tržištu.

– Nautički turizam jedan je od deset proizvoda koje smo Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine odredili kao stupove razvoja turizma u budućnosti. Takoder, jedan je od sedam turističkih proizvoda koje promoviramo u projektu Hrvatska 365, a kojima želimo produljiti sezonu. Svakako da će ovaj projekt doprinijeti promociji nautičkog turizma u Hrvatskoj te prikazati sve ljepote hrvatske obale, otoka i hridi, kao i činjenicu da je Hrvatska puna života– izjavio je ministar turizma Darko Lorencin.

– Hrvatska je zemlja s prekrasnom obalom i brojnim otocima koji za mnoge nautičare predstavljaju jedan od glavnih motiva dolazaka. Dakle, naše nas prirodno bogatstvo čini jednom od najpoželjnijih destinacija među nautičarima, a to pokazuju i dosad ostvareni rezultati. Na nama je da kroz ostale aktivnosti, mjere i proizvode nastavimo pozitivno utjecati na nautički turizam jer samo tako možemo zauzeti još snažniju poziciju među najboljim svjetskim nautičkim destinacijama – rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Producent serijala Željko Stuić istaknuo je „kako će ovaj serijal doprijeti do velikog broj gledatelja u cijelom svijetu koji ne znaju puno ili gotovo ništa o Hrvatskoj i kako je ovo sjajna prilika da kao vodeća turistička destinacija ostavimo odličan prvi dojam. Hrvatska sve više postaje nautička top destinacija u svjetskim razmjerima i ovaj serijal je sjajna prilika da pokažemo kako je Hrvatska, osim lijepih slika, prepuna vrhunskih doživljaja i iskustava.“

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist