Sport

[FOTOGALERIJA] Župski školarci uživali u Danu sporta. Evo tko se sve natjecao!

Sportske igre mladih Zupa dubrovacka Telemach 4

U sportskoj dvorani Osnovne škole Župa Dubrovačka održan je Telemach Dan sporta veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se imala priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci. Mlade je sportaše podržala je Katarina Barović, voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu Župe Dubrovačke i ravnatelj škole Anton Jurkić.

– Drago nam je da su Sportske igre mladih u Osnovnoj školi Župa Dubrovačka kako bi održali veliki sportski dan. Lijepo je da u vremena kada djeca provode sve više vremena uz mobitele i male ekrane da jedan dan pun sportskih aktivnosti iznjedri iz njih ono najbolje, da se iskažu na sportskim terenima i daju sve od sebe – rekla je Katarina Barović.

– Pričamo o sjedilačkom načinu života, da se djeca vole samo igrati igre na mobitelu, a ovim dokazujemo da vole i sport, a mi smo tu da im to i omogućimo. Hvala Sportskim igrama mladih što su došli u našu školu, da možemo jedan dan provesti na ovaj način, kroz sport se zabavljati i veseliti – dodao je ravnatelj Osnovne škole Župa Dubrovačka Anton Jurkić.

– Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.

– Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Viktorom, maskotom Plazma Sportskih igara mladih.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa 2. E u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa 4. A u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Maja Matić i Mateo Vučur, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Laura Iličić i Josip Denon koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist