KulturaUrednički izbor

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Naše ustanove u kulturi pripremile su bogat i sadržajan program za 18. Noć muzeja na temu ‘Muzeji su važni!’. Već tradicionalnoj nacionaloj manifestaciji u organizaciji Hrvatskoj muzejskog društva pridružile su se tako i dubrovačke ustanove u kulturi – Dubrovački muzeji sa svojih šest lokacija, Umjetnička galerija Dubrovnik s tri lokacije, Muzej Domovinskog rata, Dom Marina Držića i Prirodoslovni muzej Dubrovnik. Uz stalne postave, koji se mogu razgledati, organizirani su i dodatni programi, uključujući i one za djecu.

Dubrovačka baština uključila se prvi put u program Noći muzeja i to arheološkom izložbom ‘Braća po oružju’ autora Boruta Križa i Hrvoja Potrebice postavljenom u četvrtoj lađi Lazareta. U ovoj se manifestaciji prvi put predstavlja i Sveučilište u Dubrovniku. Naime, Odjel za umjetnost i restauraciju u suradnji s Državnim arhivom u Rijeci organizira predavanje i izložbu ‘Projekt Bunker’ na Sveučilišnom kampusu. U Noći muzeja sudjeluje i Love Museum.

Zamisli u duhu 21. stoljeća
DuList je imao već jutros priliku ekskluzivno ‘zaviriti’ u novi postav Doma Marina Držića, u taj čarobni svijet Držićevih životnih pozornica. Tijekom manifestacije ‘Noć muzeja’ javnost je mogla obići novi, pomno osmišljen postav, a kojeg je svečano otvorila gradonačelnika Jelka Tepšić. Ovaj iskorak, potvrda je nastojanja, kako kaže, da ‘Držić bude uvijek istaknut kao jedan od najznačajnijih komediografa, ne samo naših prostora, nego i Europe’. Poželjela im je puno novih uspješnih projekata, posjetitelja, kao i zamisli koje su u ‘duhu 21. stoljeća pa nam Marina onda moderniziraju’, rekla je. Podsjetila je među ostalim kako je Noć muzeja protekle godine imala 90 tisuća posjetitelja.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist