DuList IN

FOTOGALERIJA STAR WARS Počelo je snimanje, Stradun zapečačen!

Snimanje osmog nastavka planetarno popularnog filmskog serijala Ratovi zvijezda počelo je u srijedu kasno popodne u Dubrovniku zbog čega je u 18 sati zatvorena i najpoznatija dubrovačka ulica Stradun.
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je ranije danas istaknuo kako se Stradun zatvara ”zbog značajne filmske produkcije”.
– Stradun se zatvara zato što imamo značajnu filmsku produkciju u Dubrovniku. Grad Dubrovnik je grad koji je omogućio da se produkcija odvije po njihovom planu i programu. Mi smo prihvatili njihova pravila igre. Nismo na nijedan način onemogućili njihov projekt, a sretni smo da se napravi. Ne znamo točno ni koja je produkcija, ni što će se događati na tome, stojimo iza toga da je to važno i da je produkcija u okviru proračuna RH. Sama po sebi izaziva ogroman interes javnosti – odgovorio je Vlahušić na novinarski upit o zatvaranju Straduna za potrebe snimanja filma ”Space Bears”, što je kodni naziv za osmi nastavak filmskog serijala ”Star Wars”, odnosno Ratova zvijezda.
Vlahušić je ustvrdio i kako je sretan jer je s ljudima koji žive i posluju u povijesnoj jezgri potpisano oko 120 ugovora bez većih problema, kao i zbog činjenice da je za potrebe ovog projekta angažiran veliki broj Dubrovčana.
-Posebno me veseli i činjenica da su preko 70 posto dosadašnjeg posla napravili Dubrovčani. Cijeli set, najveći dio su napravili ljudi iz Dubrovnika – rekao je Vlahušić.
Inače, snimanje Ratova zvijezda u Dubrovniku trajat će od danas do 17. ožujka, a snimat će se u kasnim popodnevnim i noćnim satima. Kretanje povijesnom jezgrom bit će zbog toga ograničeno, a na ulazima u Grad na Pilama i Pločama postavljene su informativne table s preporučenim rutama kretanja. Za potrebe snimanja angažiran je i veliki broj zaštitara.

Pročitajte još

FOTOĐIR Koga smo sve sreli na kućicama?

Dulist

[FOTO/VIDEO] Dalmatino poznatim ljubavnim pjesmama raspjevao i raznježio publiku na Stradunu

Dulist

FOTO/VIDEO Zasjale lampice u Gradu, počeo je Dubrovački zimski festival

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija