Kultura

FOTOGALERIJA Ovako su protekle uskrsne radionice u Zavičajnom muzeju Konavle

Uoči Uskrsa, u Zavičajnom muzeju Konavala organizirane su uskrsne radionice na kojima su sudjelovala djeca i njihovi roditelji. Na radionicama su djeca uz pomoć dobrih vila muzeja naučila kako plesti palme i pengati jaja za nadolazeći blagdan.

U subotu 17.03. u 18 sati održana je interaktivna radionica pletenja palmi pod vodstvom Katarine Bećir. Na radionici su se djeca upoznala s izradom palmi za blagoslov te različitim načinima pletenja. U srijedu 28.03. u 17 sati na red su došla jaja. Pod vodsvom dobrih vila Konavala djeca su se okušala u penganju jaja. Neki su bili jako vješti, a neki su do kraja radionice to postali, Kreativna večer u muzeju je završila s par slomljenih jaja ali s novom vještinom u rukama.

Kreativno ozračje, zabavne i kreativne aktivnosti, uz aktivno sudjelovanje muzeja i stanovništva uvelike pridonose stvaranju suradničkog odnosa između lokalne zajednice, vrtića, škola i muzeja te osjećaja za baštinu i identitet kod djeteta.

Pročitajte još

Kustosica Jelena Tamindžija Donnart u centru umjetnosti CCA Andratx

Mia Njavro Banić

KONAVOSKI VEZ Izložba ‘Konavoski kaleidoskop’ u Zavičajnom muzeju Konavala

Dulist

IZLOŽBA UZ OBLJETNICU ROĐENJA ĐURA PULITIKE ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija