Aktualno

FOTO Žive jaslice uprizorene pred Katedralom

FOTO Žive jaslice uprizorene pred Katedralom

Pred Katedralom su u subotu poslijepodne uprizorene još jedne ‘Žive jaslice’, božićna priča o događajima vezanim uz rođenje Isusa Krista u Betlehemu, a svetu obitelj ove godine ‘igrala’ je obitelj Lujak.

U uprizorenju su nastupili pastiri, anđeli i pjevači, članovi KUD-a Osojnik zapjevali dubrovačku kolendu, a za glazbeni program bili su zaduženi Miho Bošković i Stijepo Gleđ Markos. Kao i dosad tako i ove godine u sklopu jaslica bile su i žive domaće životinje, ovce, krave i magarac, vlasnika Ilara Paskojevića.

-Osobito hvala maloj Ivi Lujak koja je ove godine naš Isus. Hvala njezinim roditeljima Krunu i Danijeli s ostalo troje djece. Njih dvoje su Isus i Marija, a tri djevojčice su pravi mali anđeli. Zanimljivo je da je, otkad sam tu već sedmu godinu, Isus uvijek djevojčica. Neka tako bude i ubuduće! – izjavio je tom prilikom dubrovački biskup Mate Uzinić.

-Sveta obitelj uzor je svim drugim obiteljima. Bog je izabrao svetu obitelj da bi se u njoj utjelovio, postao Bog s nama, čovjek. Tim je tu obitelj svima nama stavio za uzor, ali i učinio svaku obitelj svojim posebnim boravištem – istaknuo je Uzinić.

Događaj je održan u organizaciji Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije te Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist