DuList IN

FOTO Zimska idila Jelene Ivanković u Finskoj

FOTO Zimska idila Jelene Ivanković u Finskoj

Naša sugrađanka Jelena Ivanko­vić otisnula se na nešto dulji i ‘ledeniji’ odmor izvan granica Hrvatske. Kao i proteklih godina, sa suprugom i sinom, nekoliko zimskih mjeseci provodi u Finskoj, točnije u Helsinkiju gdje živi njena bliža obitelj. U daleke krajeve pošla je početkom siječnja, a boravit će sve do ožujka.

FOTO Zimska idila Jelene Ivanković u Finskoj

Za nju je Finska izrazito uredna i sređena država. Unatoč niskim tem­peraturama i velikim minusima, koji se nekad spuštaju i do -29 Celzijevih stupnjeva, ističe kako uživaju u sva­kodnevici i šetnjama, kao i ostali sta­novnici. Svaki kvart ima svoj vrtić, kao i park, a navest će i primjer koji će možda (ili već je) neke šokirati. Naime, djeca popodne spavaju u kolicima, ali na otvorenom.

Impresivan je Trg Senata u samom centru Helsinkija, koji je trenutno pod ‘bijelim prekrivačem’. Inače, riječ je o djelu arhitekta Carla Ludviga Engela.

FOTO Zimska idila Jelene Ivanković u Finskoj

Trg Senata, uz njegovu okolicu čine najstariji dio središta Helsinkija. Kao jedno od posebnih mjesta, istaknut će plažu Aurinkolahti. Tijekom zimskih mjeseci, možete uživati u šetnji po – zaleđenom moru i pogledu na brodove koji mirno čekaju toplije dane i plovidbu.

FOTO Zimska idila Jelene Ivanković u Finskoj

Naravno, ništa ne može proći bez posjete gradu Rovaniemi koji se nalazi na sjevernom Arktičkom krugu. Radi se o mjestu gdje živi Djed Božićnjak. Nisu propustili vožnju na saonicama koje vuku sobovi.
Svakome bi preporučila dolazak u Helsinki, čak i ljeti, kad nema velikih vrućina, a sve je prepuno zelenila i cvi­jeća. Ipak, njoj je draža zima koja ima svoje čari i nekako joj je grad baš pose­ban u tim mjesecima.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist