Aktualno

[FOTO] ZAVRŠNA FAZA RADOVA Škola u Ulici Ilije Sarake gotova do kraja godine

[FOTO] ZAVRŠNA FAZA RADOVA Škola u Ulici Ilije Sarake gotova do kraja godine

Radovi na budućoj školi u ulici Ilije Sarake u završnoj su fazi, a gradilište je ove srijede obišao i gradonačelnik Mato Franković.
-Ušli smo u završnu fazu ovog projekta. Radovi bi sukladno ugovoru trebali biti gotovi u studenom, odnosno očekujemo da će cijeli prostor biti kompletiran do kraja prosinca jer je bilo opravdanog kašnjenja. Međutim, sve je unutar naših planova i onako kako smo prethodno dogovorili i s ravnateljicom škole i s resornim pročelnikom – rekao je Franković te poručio kako je iznimno ponosan na ovaj projekt.
Njime će i OŠ Marina Getaldića prijeći u jednosmjenski rad tako da će samo jedna dubrovačka osnovna škola ostati s radom u dvije smjene. Za sad.
-Za OŠ Mokošica imamo izrađen glavni projekt koji je na suglasnosti resornog Ministarstva, koje će vrlo skoro donijeti novi Pravilnik kojim će biti definirani svi uvjeti vezani za nove projekte za financiranje kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti – rekao je gradonačelnik te se zahvalio Dubrovačkoj biskupiji koja je prostor buduće škole ustupila Gradu te naravno Zakladi Caboga Stiftung i gosparu Ivu Felneru, koji projekt prate financijski.
Paralelno s ovim radovima napravljena je prilagodba postojeće škole Centar, koju će ubuduće pohađati samo učenici 4. razreda, dok će oni od 1. do 3. razreda biti u novoj školi u ulici Ilije Sarake.
-Tijekom ljeta je izvedena prenamjena postojeće škole. Svi građevinski radovi su završeni te je postavljena i zaštitna mreža – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako je projekt unatoč malom kašnjenju unutar zadanih financijski okvira.
Nova škola imat će šest učionica, a uz njih radi se i prostor za produženi boravak te blagovaonica, dok će u potkrovlju biti prostori za osoblje.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist