DuList IN

[FOTO/VIDEO] ZAVRŠEN 10. DUFF! Grand Prix odlazi u Španjolsku, posebno priznanje dobio Jozo Serdarević

Završen je jubilarni, deseti po redu Dubrovnik Film festival (DUFF). U Kinu Sloboda u nedjelju se održala dodjela nagrada najboljim filmovima.

Ocjenjivački žiri Grand Prix dodijelili su filmu ‘Camina conmigo’ (Hodaj uz mene). Riječ je o skupnom radu nastalom u produkciji škole ‘C.E.I.P. Serreria’ iz Valencije.

-Film nas u samo 3 minute i 39 sekundi podsjeća na stalnu prisutnost rodnih predrasuda i uči borbi protiv rodne neravnopravnosti – obrazloženje je ocjenjivačkog žirija. Glasovi publike ovogodišnjeg festivala otišli su animiranom filmu ‘Za Litnjega Mroka’, autorice Ivane Šerić.

Uz tročlani ocjenjivački žiri, glumicu Jelenu Perčin, redatelja i ilustratora Milana Trenca i filmskog djelatnika te voditelja filmskog festivala u Turskoj, Ahmeta Boyacioglua, koji su odlučili o najboljima u devet kategorija, za onu desetu, nagradu publike, odluku su donijeli svi oni koji su proteklog tjedna svoj glas dali putem festivalskih web platformi te gledatelji natjecateljskih projekcija uživo u dvorani.

Svečanost zatvaranja Festivala i dodjelu nagrada, koja se osim u Kinu Slobodi mogla pogledati i preko YouTube kanala, kojeg je vodio filmski kritičar Boško Picula, vjerni prijatelj Festivala svih proteklih deset godina. Posebno priznanje, tijekom ceremonije zatvaranja, dodijeljeno je idejnom začetniku DUFF-a, profesoru Jozu Serdareviću.

-Dok postoji Miro, Đive, Dube i Igor, ovaj će festival vječno postojati – rekao je Jozo Serdarević.

Za natjecateljski program bila su izabrana 52 filma. Nagrade su dodijeljene u deset kategorija, a mogli su se pogledati filmovi mladih kreativaca iz petnaest zemalja s tri kontinenta.

Dobitnici nagrada ocjenjivačkog žirija u ostalim kategorijama su:
Animirani film
Kategorija do 16 godina: ‘Estendal’ ( Sušilo), ANILUPA, Portugal
Kategorija od 16 do 20 godina: ‘Na koncu’ FKVK Zaprešić, Hrvatska

Dokumentarni film
Kategorija do 16 godina: ‘Dans les coulisses du 11 novembre 1940.’ ( Iza kulisa 11. studenog 1940.), College Solveig Anspach, Francuska
Kategorija od 16 do 20 godina: ‘Kaić’, Udruga Blank, Hrvatska

Igrani film
Kategorija do 15 godina: ‘Nepoznati’, autorice Tene Fider, Pakrac, Hrvatska
Kategorija od 16 do 20 godina: ‘Koku’ (Miris), turskog autora Sezgin Yuzay

Otvorena kategorija
‘Hey Lady! U Going Dancing at Paramount?’ (Hej curo, ideš na ples?) kineskog autora YiYang Sun.

Tematska kategorija – Različitost
‘Square’ (Kocka), slovenskog autora Klemena Kekeca

 

Pročitajte još

[ADVENTSKI KALENDAR DULISTA] Osvojite predivnu jedrilicu Josipa Šljuke!

Dulist

Ispred Studentskog doma ovu subotu stižu medo Lino, sveti Nikola i Krampus!

Dulist

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL 2021. Raznolik festivalski vikend pred nama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija