DuList IN

FOTO/VIDEO Vremešni limeni ljepotani u Stonu

FOTO/VIDEO Vremešni limeni ljepotani u Stonu

Nedjelja je bila kao stvorena za prvi Oldtimer Rally Ston na Pelješcu u organizaciji Oldtimer kluba Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Općine Ston. Rally povijesnih vozila bio je ukupne duljine oko 50 kilometara i promotivnog je karaktera s ciljem afirmacije Pelješca kao atraktivne auto-destinacije.

Rally se održavao na javnim prometnicama uz poštivanje prometnih pravila. Start je bio u 10 sati s odmorišta Komarna na kopnenoj strani Pelješkog mosta, odakle je više od sedamdeset posada odvelo prvu etapu do Putnikovića gdje su posjetili Dom vinarske tradicije.

Druga etapa počela je u 12 sati i vodila je preko nove pelješke ceste, tek otvorenom obilaznicom Stona do čvora Zaton Doli, odakle su se sudionici preko Zamasline vratili u Ston. Automobili su izloženi na Placi u Stonu do 15 sati. Skup će završiti podjelom priznanja u Tvrđavi Kaštio.

Cilj organizatora je učiniti ovu manifestaciju tradicionalnom i uzdići je s promotivnog na natjecateljski rang u idućim godinama, sukladno pravilima Hrvatskog oldtimer saveza.

Podršku rallyju su uz Općinu Ston pružili Poljoprivredna zadruga Putnikovići, Hrvatske ceste i Društvo prijatelja dubrovačke starine.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist