Kultura

FOTO/VIDEO Večer posvećena Claudeu Debussyju

Koncert u povodu stote obljetnice smrti francuskog skladatelja Claudea Debussyja održao se u petak u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. 

Na koncertu su nastupili Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, flautistica Antonea Gjaja Kocković i pijanistica Ivana Jelača.

Život i djelo velikog francuskog skladatelja Claudea Debussyja prikazao se kroz jednosatni program kojim se uz izbor iz bogatog opusa ovog najznačajnijeg predstavnika impresionizma u glazbi, istaknulo prožimanje umjetnosti, karakteristično za razdoblje u kojem je Debussy stvarao.

Program je osmislila pijanistica Ivana Jelača, uz koju je na koncertu nastupiti flautistica Antonea Gjaja Kocković te gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sastavu: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.

Koncert se realizirao uz potporu Grada Dubrovnika kao zajednički projekt udruge Sve ostalo je glazba, Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Umjetničke galerije Dubrovnik u suradnji s Francuskom alijansom Dubrovnik (kao dio programa Frankofonije 2018.).

Pročitajte još

ANDRIJA IVANČAN ‘Naše ambicije su velike i ne krijemo ih – želimo biti najbolji ansambl u Hrvatskoj!’

Mia Njavro Banić

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

POSVETA VELIKOM PULITIKI Otvorena dokumentarna izložba ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija