Aktualno

FOTO/VIDEO ‘Nevera’ glavna atrakcija, Pelješkim mostom provozat će je Matija Renić!

FOTO/VIDEO ‘Nevera’ glavna atrakcija, Pelješkim mostom provozat će je Matija Renić!

Jedan od najsnažnijih automobila na svijetu, Rimečeva ‘Nevera’ bila je glavna atrakcija netom prije svečane ceremonije otvorenja Pelješkog mosta. Svi su se htjeli fotografirati s ovim automobilom koji je premijerno predstavljen u Dubrovniku prošle godine. Sinoć je odradila generalnu probu i prošla Pelješkim mostom, a danas će to ponoviti na otvorenju.

Glavni inženjer Nevere, 33-godišnji Matija Renić večeras će biti za upravljačem ovog svjetski poznatog automobila.
Matija Renić rekao je kako mu je veliko zadovoljstvo što Rimac grupa može sudjelovati ovom velikom događaju za Hrvatsku.
-Tu smo na otvaranju velikog inženjerskog projekta koji predstavlja značajni napredak za cijelu državu. Došli smo s Rimac Neverom, koji je prvi proizvodni primjerak prvog hrvatskog homologiranog automobila. Danas imam veliku čast predstaviti više od tisuću ljudi koji su sudjelovali na ovom projektu i dali sve od sebe da bi ovaj auto danas bio tu – rekao je Renić medijima.
Nevera će večeras, na kraju svečanog otvorenja krenuti mostom iz smjera kopna, kako bi se na pola puta susrela s proslavljenim konavoskim automobilističkim asom Niko Pulićem. Njihovu revijalnu vožnju pratit će i spektakularni vatromet.
Renić ističe kako će to biti revijalna brzina od 50 kilometara na sat.
-Most je fantastičan, jedno čudo inženjeringa. Sinoć smo isprobali asfalt koji je savršen. Vrlo je gladak i bilo je pravo zadovoljstvo probati koja je količina gripa na cesti da vidimo koja ubrzanja možemo postići s Neverom. Svi zaposlenici Rimac grupe su jako uzbuđeni, poruke stižu cijeli dan i sretni smo i zadovoljni što predstavljamo auto na ovaj način – rekao je.
Novinare je zanimalo i koliko je jedan ovakav događaj važan za promociju Hrvatske.
-Važno je za promociju jer imamo dva značajna projekta na jednom mjestu koja pokazuju koliko inženjerski projekti mogu biti dalekosežni i pokazuju što Hrvatska može. Pokazujemo da imamo pametne mlade ljude koji su sposobni odraditi jako puno toga – zaključio je.

Renić se na mostu potom susreo s dubrovačkim automobilističkim asom Nikom Pulićem koji će u svome bolidu također ‘projuriti’ Pelješkim mostom nakon svečane ceremonije otvorenja. Dva vozača pozdravila su se netom prije sjedanja u svoje spektakularne automobile.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist