Aktualno

[FOTO/VIDEO] MOJOJ LIJEPOJ ZEMLJI HRVATSKOJ Pogledajte emotivne izvedbe naših najmlađih

[FOTO/VIDEO] MOJOJ LIJEPOJ ZEMLJI HRVATSKOJ Pogledajte emotivne izvedbe naših najmlađih

Prigodan umjetnički program održao se u Crkvi Male braće uz obljetnicu napada na Dubrovnik 1. listopada. Nakon recitacije učenica i učenika, u kojoj su kroz emotivne riječi govorili o Lijepoj našoj i hrvatskom jeziku, otpjevana je pjesma ‘Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj’.

‘Hrvatski govorim, šapćem hrvatski, šutim hrvatski, sanjam hrvatski… I na javi sanjam hrvatski, volim na hrvatskom, volim hrvatski, pišem hrvatski… Kad ne pišem, ne pišem hrvatski. Sve mi je na hrvatskom, hrvatski mi je sve’

Netom školskog programa, održalo se polaganje vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo čime je započelo je obilježavanje 31. obljetnice početka barbarske agresije na Dubrovnik i dubrovačko područje 1. listopada 1991. godine.

U sklopu programa ‘Da se ne zaboravi’ održava se prigodni program kojima se odaje očast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu. U 12 sati održava se polaganje vijenaca uz molitvu na Srđu, u 18 sati je spuštanje vijenaca u more u znak sjećanja na poginule na moru, a u 19 sati Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služit će se u Crkvi Male braće.

Foto: Zvonimir Pandža / Grad Dubrovnik

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist