AktualnoUrednički izbor

FOTO/VIDEO Milošević nastavio s rušenjem ‘Remize’

FOTO/VIDEO Milošević nastavio s rušenjem 'Remize'

U tijeku su radovi na prostoru bivše Remize koja je u vlasništvu dubrovačkog poduzetnika i bivšeg vlasnika Pema Lovorka Miloševića. Ruše se preostale zgrade u kojima su donedavno živjeli stanari.

Milošević je Remizu kupio još 2016. godine od nekadašnjeg građevinskog diva GP-a. GP Dubrovnik u stečaju bivšu Libertasovu remizu pokušavao je prodati na nizu javnih dražbi, no u tome je uspio tek u ožujku 2016. godine kada se kao kupac pojavio upravo Milošević s tvrtkom Pemo. Remizu je kupio za 24 milijuna i 300 tisuća kuna, a na primopredaji nove nekretnine, tadašnji direktor Pema Nikola Butigan najavio je kako će napraviti ‘najbolje za razvoj ove lokacije u budućnosti na našu korist i korist cijele lokalne zajednice’.

Godinu dana nakon kupnje činilo se kako se i kreće s realizacijom stambeno-poslovnog objekta, budući da su bageri krenuli s rušenjem ostataka Libertasove Remize, no Milošević se u novi poslovni pothvat nije mogao upustiti sve dok nije uspio postići dogovor i iseliti stanare iz obližnje zgrade koja mu je smetala u ostvarenju njegovih planova.

No, Remiza se pokazala kao težak i neisplativ projekt budući da se zbog prostorno-planskih ograničenja na tom prostoru nisu mogli ostvariti svi zacrtani planovi. Stoga se kupnja Radeljevića nametnula kao nužan potez.

24 tisuće metara četvornih
Milošević je nedavno postao novim vlasnikom Radeljevića, o čemu je DuList ekskluzivno pisao sredinom kolovoza. Milošević je od tvrtke B2 Kapital d.o.o, inače hrvatske podružnice norveškog B2 Holdinga ASA, kupio Radeljević, ovaj iznimno vrijedan prostor u samom poslovnom središtu Dubrovnika putem svoje tvrtke Azori Dubrovnik.

Na taj je način okrupnio svoj posjed na ukupno 24 tisuće metara četvornih u Gruškom polju, odnosno poslovnom dijelu Dubrovnika. Na prostoru Remize, i na prostoru Radeljevića već nekoliko godina planira se stambeno-poslovna izgradnja, no do realizacije ni jednog od ova dva projekta još nije došlo. Kupnjom Radeljevića i okrupnjivanjem prostora bivše dubrovačke tvornice ulja s nekadašnjom Remizom otvaraju se mogućnosti za realizaciju projekta koji će zasigurno razvojno izmijeniti vizuru, ne samo Gruškog polja, već i cijelog grada.

Lovorko Milošević je prije više od dvije godine prodao svoje poslovno carstvo Studencu. Tada je, naime, Studenac kupio 100 posto udjela u dubrovačkom trgovačkom lancu, društvu Pemo d.o.o..

Inače, treba istaknuti kako je u tijeku izmjena prostorno-planske dokumentacije koja se odnosi i na Remizu te Radeljević.

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist