AktualnoUrednički izbor

EKSKLUZIVNO Lovorko Milošević kupnjom Radeljevića postao vlasnikom 24 tisuće ‘kvadrata’ u Gruškom polju

EKSKLUZIVNO Lovorko Milošević kupnjom Radeljevića postao vlasnikom 24 tisuće 'kvadrata' u Gruškom polju

Bivša tvornica Radeljević dobila je novog vlasnika! Riječ je o dubrovačkom poduzetniku Lovorku Miloševiću koji se upustio u novi poslovni pothvat. Naime, proteklog tjedna okončan je postupak kupoprodaje. Milošević je od tvrtke B2 Kapital d.o.o, inače hrvatske podružnice norveškog B2 Holdinga ASA, kupio Radeljević, ovaj iznimno vrijedan prostor u samom poslovnom središtu Dubrovnika putem svoje tvrtke Azori Dubrovnik.
Na taj je način okrupnio svoj posjed na ukupno 24 tisuće metara četvornih u Gruškom polju, odnosno poslovnom dijelu Dubrovnika. Ova je značajna transakcija provedena i u zemljišnim knjigama, a svakako treba podsjetiti kako se i na prostoru Remize i na prostoru Radeljevića već nekoliko godina planira stambeno-poslovna izgradnja, no do realizacije ni jednog od ova dva projekta još nije došlo. Bivši vlasnik Pema, Lovorko Milošević Remizu je kupio još 2016. godine od nekadašnjeg građevinskog diva GP-a. GP Dubrovnik u stečaju bivšu Libertasovu remizu pokušavao je prodati na nizu javnih dražbi, no u tome je uspio tek u ožujku 2016. godine kada se kao kupac pojavio upravo Milošević s tvrtkom Pemo. Remizu je kupio za 24 milijuna i 300 tisuća kuna, a na primopredaji nove nekretnine, direktor Pema Nikola Butigan najavilo je kako će napraviti ‘najbolje za razvoj ove lokacije u budućnosti na našu korist i korist cijele lokalne zajednice’.
Godinu dana nakon kupnje činilo se kako se i kreće s realizacijom stambeno-poslovnog objekta, budući da su bageri krenuli s rušenjem ostataka Libertasove Remize, no Milošević se u novi poslovni pothvat nije mogao upustiti sve dok nije uspio postići dogovor i iseliti stanare iz obližnje zgrade koja mu je smetala u ostvarenju njegovih planova. No, kako doznajemo, Remiza se pokazala kao težak i neisplativ projekt budući da se zbog prostorno-planskih ograničenja na tom prostoru nisu mogli ostvariti svi zacrtani planovi. Stoga se kupnja Radeljevića nametnula kao nužan potez, govore nam naši sugovornici iz Miloševiću bliskih poslovnih krugova. Naime, kupnjom Radeljevića i okrupnjivanjem prostora bivše dubrovačke tvornice ulja s nekadašnjom Remizom otvaraju se mogućnosti za realizaciju projekta koji će zasigurno razvojno izmijeniti vizuru ne samo Gruškog polja već i cijelog grada.
Na kraju podsjetimo i kako je Lovorko Milošević prije više od dvije godine prodao svoje poslovno carstvo Studencu. Tada je, naime, Studenac kupio 100 posto udjela u dubrovačkom trgovačkom lancu, društvu Pemo d.o.o..

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist