Županija

[FOTO/VIDEO] Dodijeljene nagrade županijskim laureatima i zahvalnice medicinarima za borbu protiv COVID-a

[FOTO/VIDEO] Dodijeljene nagrade županijskim laureatima i zahvalnice medicinarima za borbu protiv COVID-a

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine ove su godine izvanredno dodijeljene i zahvalnice medicinskim ustanovama za izniman doprinos u borbi protiv epidemije COVID-19. Zahvalnice su dodijeljene Općoj bolnici Dubrovnik, Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije, Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije te domovima zdravlja Dubrovnik, Korčula, Metković, Ploče i Vela Luka, kao i obiteljskim liječnicima te svim djelatnicima u zdravstvu.

Na svečanoj sjednici uz Dan Dubrovačko-neretvanske županije dodijeljene su i nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Veselku Gabričeviću, umirovljenom generalu HV. Za iznimna postignuća u proteklog godini nagrada je dodijeljena Omladinskom nogometnom klubu ‘Metković’ i Srednjoj školi ‘Ivo Padovan’ u Blatu. Za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u svijetu nagrada je dodijeljena i Hrvatskom radiju – Radio Dubrovnik, kao i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kleinmachnow iz Njemačke za izniman doprinos ugledu i promociji DNŽ tijekom protekle godine.

U ime nagrađenih laureata okupljenima se obratio dobitnik nagrade za životno djelo, umirovljeni general HV-a Veselko Gabričević posebno pozdravivši sve obitelji poginulih branitelja, stradalnika Domovinskog rata i sve branitelje.

-Da nije bilo njih, ne bi ni nas ovdje danas bilo i ne bi ni moje kolege primile ova vrijedna priznanja. Izuzetna mi je čast da mogu zahvaliti u ime svih nagrađenih. Kažu da ništa nije slučajno, a izgleda da ni nije. Prvi susret s Dubrovnikom imao sam 1967. kao maturant sinjske gimnazije jer mi je diplomski rad bio Dubrovnik i Dubrovačka Republika. Tijekom Domovinskog rata bio sam zapovjednik na sinjskom ratištu i svi smo sa strepnjom gledali što se događa u Vukovaru. Kada je on pao, sve su naše misli bile usredotočene na Dubrovnik – rekao je Gabričević prisjetivši se razaranja Dubrovnika u Domovinskom ratu, ali i njegove deblokade nakon 187 dana u okruženju i svih onih koji su u tome sudjelovali.

Pročitajte još

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist