DuList IN

FOTO/VIDEO Bili smo na humanitarnom ‘Ljetnom balu’ za Dva skalina!

FOTO/VIDEO Bili smo na humanitarnom 'Ljetnom balu' za Dva skalina!

Humanitarni ‘Ljetni bal’ održao se u srijedu navečer u Zephyrus Yacht Clubu, u ACI Marini Komolac kojeg je organizirala Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ‘Dva skalina’.

Cilj ovog humanitarnog bala je financijski doprinijeti udruzi koja dugi niz godina radi i djeluje kako bi pružila podršku djeci i obitelji djece s poteškoćama u razvoju. Na ovaj način omogućuje se i nastavak rada dnevnog boravka, kao i pružanje posebnih terapija djeci uz stručno znanje profesionalnog osoblja.

-Ovaj događaj je prilika da se svi okupimo, uživamo i prikupimo novac za plemeniti cilj te slavimo ljubav i podižemo svijest o djeci s poteškoćama i njihovim obiteljima – navode organizatori.

Održana je i tombola s nagradama i tiha aukcija, a karte za tombolu prodavale su se tijekom večeri kako bi se prikupio dodatan novac. Uzvanici su mogli uživati u zvucima odličnih izvođača kao što su Saxophone entry, 3M, WEvents ‘Gatsby Show’, a goste je zabavljao i Marko Pecotić i gosti te DJ.

Udruga ‘Dva skalina’ osnovana je 2002. godine prvenstveno zbog pokrivanja osnovnih potreba djece s poteškoćama, a potom i kako bi se roditelji okupili i zajedno radili na poboljšanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju. Udruga broji 24 člana, a tu su još i članovi prijatelji te brojni volonteri. U udruzi je pet zaposlenih, a dob redovnih korisnika dnevnog boravka je od 2 do 33 godine i ima ih deset.

Od 2019. provodi se program pružanja potrebnih terapija za djecu s teškoćama u razvoju. Terapije provode licencirani terapeuti, a tim je programom trenutno obuhvaćeno pedesetak djece, uz podužu listu čekanja. Sve terapije i usluge su besplatne.

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist