Grad

[FOTO] VELIKI IZBOR CVIJEĆA U LAPADU Pričali smo s prodavačicama i saznali cijene pred Uskrs!

Brojni Dubrovčani jedva su dočekali proljeće i mogućnost kupnje prekrasnog cvijeća i cvjetnih aranžmana. Cvijeće se tako može kupiti na placi u Lapadu, a ponuda je raznolika. Moguće je kupiti frezije, ronokule, astromerije, karanfile, velike karanfile, mace, ljiljane i margarete te aranžmane i pomice za nadolazeći Uskrs. Cijene se kreću od četiri eura pa do najviše osam eura, ovisno o vrsti cvijeća.

– Cvijeće se prodaje na balice, a neke vrste na komade. Balica frezija je pet eura, a balica astromerija i ronokula sedam eura. Cijene aranžmana se kreću od deset eura pa na više, ovisno od čega su napravljeni. Ako su napravljeni od ruža, cijena je skuplja, a ako su, primjerice, napravljeni od gerbera, onda je cijena jeftinija. U ponudi se mogu pronaći i pletene pomice srednje veličine od četiri eura pa na dalje, koje samostalno pravimo ili uz pomoć dragih susjeda – istaknule su prodavačice cvijeća.

No, prodavačice ističu kako nisu zadovoljne s lokacijom i uvjetima rada na spomenutoj placi. Mišljenja su kako je potrebno završiti placu u Gružu u roku od dva mjeseca kako bi nastavili normalno obavljati svoj posao. Neki od problema su, kako nam govore, hladnoća, a naročito veliki naleti vjetra i kiše, što je za radnike izrazito loše, ali barem hladnoća godi cvijeću.

– Smatramo kako renovacija ne bi trebala trajati godinu dana ili duže, a svi su izgledi da će trajati duže. Svakidašnja praksa je takva da se uvijek jedno te isto radi i govori, a na kraju se ne ispoštuje rečeno. Da su naši stari tako nama ostavljali u nasljeđe nedovršene pothvate, ne bismo imali jedan Dubrovnik i ne bi od cijelog Dubrovnika narod živio – mudro su zaključile prodavačice cvijeća s place Lapad.

Pročitajte još

Na parkingu Gradac oboljela dva stabla, u četvrtak stižu nova

Dulist

FOTO Predstavljen dubrovački dječji vodič ‘Đir po Gradu’

Dulist

PARKING STANARA KARINGTONKE Gradit će dodatnu etažu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija