GradUrednički izbor

[FOTO] VELIKI IZBOR CVIJEĆA U LAPADU Pričali smo s prodavačicama i saznali cijene pred Uskrs!

[FOTO] VELIKI IZBOR CVIJEĆA U LAPADU Pričali smo s prodavačicama i saznali cijene pred Uskrs!

Brojni Dubrovčani jedva su dočekali proljeće i mogućnost kupnje prekrasnog cvijeća i cvjetnih aranžmana. Cvijeće se tako može kupiti na placi u Lapadu, a ponuda je raznolika. Moguće je kupiti frezije, ronokule, astromerije, karanfile, velike karanfile, mace, ljiljane i margarete te aranžmane i pomice za nadolazeći Uskrs. Cijene se kreću od četiri eura pa do najviše osam eura, ovisno o vrsti cvijeća.

– Cvijeće se prodaje na balice, a neke vrste na komade. Balica frezija je pet eura, a balica astromerija i ronokula sedam eura. Cijene aranžmana se kreću od deset eura pa na više, ovisno od čega su napravljeni. Ako su napravljeni od ruža, cijena je skuplja, a ako su, primjerice, napravljeni od gerbera, onda je cijena jeftinija. U ponudi se mogu pronaći i pletene pomice srednje veličine od četiri eura pa na dalje, koje samostalno pravimo ili uz pomoć dragih susjeda – istaknule su prodavačice cvijeća.

No, prodavačice ističu kako nisu zadovoljne s lokacijom i uvjetima rada na spomenutoj placi. Mišljenja su kako je potrebno završiti placu u Gružu u roku od dva mjeseca kako bi nastavili normalno obavljati svoj posao. Neki od problema su, kako nam govore, hladnoća, a naročito veliki naleti vjetra i kiše, što je za radnike izrazito loše, ali barem hladnoća godi cvijeću.

– Smatramo kako renovacija ne bi trebala trajati godinu dana ili duže, a svi su izgledi da će trajati duže. Svakidašnja praksa je takva da se uvijek jedno te isto radi i govori, a na kraju se ne ispoštuje rečeno. Da su naši stari tako nama ostavljali u nasljeđe nedovršene pothvate, ne bismo imali jedan Dubrovnik i ne bi od cijelog Dubrovnika narod živio – mudro su zaključile prodavačice cvijeća s place Lapad.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist