Grad

ODLUKA O PROMETOVANJU OKO GRADA Završen postupak javnog savjetovanja, pristiglo 100 prijedloga!

ODLUKA O PROMETOVANJU OKO GRADA Završen postupak javnog savjetovanja, pristiglo 100 prijedloga!

Završen je jednomjesečni postupak javnog savjetovanja Prijedloga Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika, a koji je bio otvoren od 24. veljače do 25. ožujka 2023. godine.

Na predloženu odluku pristiglo je 100 prijedloga. Stručne službe Grada Dubrovnika analiziraju svaki pojedinačni zaprimljeni komentar, nakon čega će se pristupiti izradi izvješća o provedenom savjetovanju s javnošću. Izvješće će sadržavati popis svih prihvaćenih i neprihvaćenih primjedbi i prijedloga, s obrazloženjima o njihovom usvajanju ili odbijanju te će se o navedenom detaljnije obavijestiti javnost.

Gradska uprava upućuje zahvalu svim sugrađanima koji su sudjelovali u postupku savjetovanja s javnošću, ističući njegovu važnost s obzirom na to da je Grad Dubrovnik prva jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj koja donosi sličnu odluku.

Cilj ove gradske uprave je donošenjem pravilnika o ulasku u zonu posebnog prometnog režima građanima Dubrovnika, a posebno stanovnicima gradskih kotara Grad, Pile-Kono i Ploče iza Grada, omogućiti prioritetni ulazak u navedenu zonu, a sve s ciljem povećanja kvalitete života.

Uvođenjem zone Grad Dubrovnik će na trajno održiv način riješiti probleme prevelikog prometnog opterećenja u zoni oko povijesne jezgre i zaštiti povijesno-kulturnu baštinu. Uspostavljanje zone posebnog prometnog režima u skladu je i Planom upravljanja, koji kao jedan od osnovnih ciljeva uključuje smanjenje prometa u kontaktnoj zoni.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist