Kultura

FOTO U Saloči od zrcala predstavljen Literat deveti

Deveto izdanje zbornika dubrovačkih pisaca, odnosno Literat deveti, predstavljeno je ovog utorka u prostorijama Narodne knjižnice Grad, u Saloči od zrcala.

Iako se 2018. kalendarski bliži svom kraju, mi našu priču još nismo završili. U ove jesenje dane u sklopu ‘Mjeseca knjige’ u suradnji s Narodnom knjižnicom Grad predstavljamo deveto po redu izdanje našeg godišnjaka, zbornika Literata. Literat obuhvaća djela preko 30 dubrovačkih autora raznih generacija i raznih književnih stilova od pjesama do proze. Nekolicina autora nije iz Dubrovnika, ali se svojim stvaralaštvom bave temom Dubrovnika. Ove godine uredništvo smo pojačali s Ivanom Lovrić Jović, našom dragom sugrađankom koja živi i radi u Zagrebu u Institutu za Hrvatski jezik i jezikoslovlje. Ona nam je bila od neizmjerne pomoći i zaista je unijela novu kvalitetu i kriterij u sam Literat. Do kraja godine najavljujemo još neke zbirke pjesama i smatram da smo ove godine odradili dobar posao.  Sljedeće godine slavimo deset godina pa ćemo spremiti jedno posebno, slavljeničko izdanje – poručio je Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca. Ova promocija nastavak je višegodišnje suradnje Društva dubrovačkih pisaca i Dubrovačkih knjižnica, a ujedno je i dio programa Mjeseca hrvatske knjige.

Dašak atmosfere s predstavljanja osjetite u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Predstava ‘Pod istim krovom’ izvedena u Lazaretima

Dulist

Večer lijepih nota u Dvoru uz violinisticu Evu Šulić i DSO

Dulist

Komorni sastav DSO-a s violinisticom Evom Šulić u četvrtak u Dvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija