DuList IN

FOTO Rođendanske medalje za Cavtatske mažoretke!

FOTO Rođendanske medalje za Cavtatske mažoretke!

Cavtatske mažoretke proteklog su vikenda bile domaćini 23. Državnog prvenstva u twirlingu te 26. Državnog prvenstva u mažoret plesu.

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, cavtatske mažoretke predstavile su se s dva sola (Irena Glasnović i Mia Radin), dva dueta (Marina Kanazir i Mihaela Obrvan/Marta Alaki i Mia Radin) te sedam grupnih koreografija. U svoju su zbirku odličja dodale četiri nove medalje i to brončane medalje u kategorijama ‘Tradicionalni pomponi juniori’ i ‘Tradicionalni mažoret ples seniori’, srebrnu medalju u kategoriji ‘Tradicionalni pomponi mlađi junior’ te zlatnu medalju najmlađim i najslađim mažoretkama u kategoriji ‘Tradicionalni mažoret ples minime mlađe’.

FOTO Rođendanske medalje za Cavtatske mažoretke!

-Prave rođendanske medalje za proslavu 50 godina Cavtatskih mažoretkinja – navode iz mažorete skupine koja ove godine obilježava pola stoljeća postojanja.

U starijim dobnim skupinama su se natjecale Marta Alaki, Ana Bilandžija, Anamarija Krik, Cvijeta Kolić, Helena Miljanić, Ines Obad, Mia Radin, Paula Vojnić, Josipa Barišić, Dora Caput, Marina Hanzijer, Anđela Rodić, Antonela Rodić, Mihaela Blažević, Barbara Brajević, Iva Herendija, Mihaela Kolić, Lana Barišić, Lara Begić, Maura Diklić, Irena Glasnović, Marija Kanazir, Marina Kanazir, Sara Listar, Mihaela Obrvan, Ivana Spahić, Lea Strgar i Hana Sukno.

U skupini minime, mlađe su natjecateljice Doris Dupčić, Maria Duplica, Lea Džono, Iris Grbešić, Rafaela Jerković, Gregoria Jerković, Pia Kovač, Franka Lojić, Marina Papac, Vanja Rodić, Laura Butijer, Petra Letunić, Eva Ćumo, Manuela Vernik, Marija Hendić, Andrea Hendić, Laura Botić, Tea Lončar, Ana Bagoje, Laura Šačić.

FOTO Rođendanske medalje za Cavtatske mažoretke!

-Iako nije bila u mogućnosti sudjelovati na prvenstvu, Maria El Mernici je također članica skupine minima te nam je svima jako nedostajala – ističu. Većini djevojčica iz kategorije minime mlađe, ovo je bilo prvo prvenstvo te je njihovo zlato samim tim i vrijednije.

Treba istaknuti i kako su Anđela Rodić, Mihaela Blažević, Josipa Barišić i Dora Caput, osim medalja, dobile i priznanja saveza kao seniorke koje se aktivno i u kontinuitetu natječu 10 ili više godina.

-Na to smo izuzetno ponosni jer je to potvrda da smo na pravom putu te se nadamo da će i ubuduće biti djevojaka koje će biti u Cavtatski mažoretkinjama dugi niz godina – kazali su.

FOTO Rođendanske medalje za Cavtatske mažoretke!
S lijeva na desno: Anđela Rodić, Josipa Barišić, Dora Caput, Mihaela Blažević

Osim Frana Herendije, tajnika KUD-a ‘Vlaho Bukovac’, u sklopu kojeg djeluju i Cavtatske mažoretke, u njihov rad uključene su i Jelka Gluhan, Maja Herendija, trenerica Lucija Majić, Ivanka Barišić koja je i licencirana sutkinja našeg saveza HRSAM te trenerica Ana Radojević koja je od strane HOA i licencirana twirling trenerica.

-Svi smo izuzetno ponosni na sve naše djevojčice i djevojke, te ovim putem još jednom čestitamo i curama i njihovim roditeljima na medaljama, ali i na svim izvedbama što je u konačnici i najvažnije. U svim kategorijama je konkurencija snažna te medalje osvajaju samo najbolji od najboljih, tako da nije ni sucima uvijek lako donijeti odluku i napraviti poredak. Hvala svim roditeljima na podršci te na poticanju djece da dodatno vježbaju i hvala svim curama koje su uistinu dale svoj maksimum. Vjerujemo da će im i činjenica da nije svaka koreografija osvojila medalju, kao i ovi uspjesi biti poticaj da rade i vježbaju još više i budu još bolje. Ovim putem zahvaljujemo i svim roditeljima te bivšim mažoretkinjama, koje su nam pomagale ova tri dana, a naravno zahvaljujemo i svima koji su nas pratili preko internet prijenosa uživo te onima koji su uspjeli doći do dvorane O.Š. Gruda i navijati za naše ekipe! Bilo je divno vidjeti toliko domaće publike, a najviše su nas razveselile i bivše mažoretkinje koje su sa svojim obiteljima navijale za naše cure! Također zahvaljujemo našim sponzorima bez kojih ne bismo mogli organizirati ova prvenstva, a to su Turistička zajednica općine Konavle, Općina Konavle, te Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije – rekli su u priopćenju.

Foto Privatna arhiva

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist