Kultura

FOTO/PREDSTAVILO SE 18 AUTORA Žuta boja kao osnova radova dubrovačkih umjetnika

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika naziva ‘Žuto obojeno žutim’ otvorena je ovog četvrka u Sponzi. 

-Mi u udruzi u zadnje vrijeme radimo tematske izložbe. Pokušavamo odabrati osnovne likovne elemente kao teme, pa je ovog puta to je bila žuta boja. Ove godine ćemo imati još jednu izložbu te je posebna po tome što ona neće biti izložba samo članova udruge. Na njoj ćemo izložiti radove s ovogodišnje likovne kolonije i pripremamo je za početak sljedećeg mjeseca – poručio je predsjednik DULU-a Valter Kožul.

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika (DULU) djeluje od 1979 godine. Danas broji 24 aktivna člana. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Uz godišnje izložbe svojih članova Udruga se posebno istakla u organizaciji županijskih izložbi te likovnih kolonija na kojima osim članova Udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva. Od 2007. godine DULU sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira Hrvatski Sabor Kulture, te je 2007. u Bjelovaru, 2010. u Karlovcu i 2016. u Koprivnici dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo.

Ovo je četvrta ovogodišnja izložba Udruge na kojoj se predstavlja 18 autora s 27 radova. Izložba će biti otvorena od 22. studenog do 5. prosinca 2018. 

 

 

Pročitajte još

Kako iskoristiti digitalnu tehnologiju za prezentaciju nošnji?

Dulist

OSAM STOLJEĆA ‘REDA PROPOVJEDNIKA’ Samostan u Dubrovniku uklesan je u temelje dominikanske prisutnosti na hrvatskim prostorima

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija