DuList IN

[FOTO] NAPOKON LUDA NOĆ DUBROVČANA Ovako to rade mladi iz Grada u centru Zagreba

[FOTO] NAPOKON LUDA NOĆ DUBROVČANA Ovako to rade mladi iz Grada u centru Zagreba

Mlada entuzijastična ekipa iz Udruge studenata Dubrovnika Libertas ove je godine, nakon dugog razdoblja, odlučila uzeti stvar u svoje ruke i organizirati Noć Dubrovčana za pamćenje. Vrijeme je, kako sami navode, da se dubrovački studenti u Zagrebu vrate staroj slavi i pokažu kako to mladi iz Grada rade u Zagrebu.

Noć Dubrovčana održana je u petak navečer u jednom od najpopularnijih mjesta za izlazak u Zagrebu, u klubu Ritam Grada koji se nalazi na samom Trgu bana Josipa Jelačića. Mnogi su izgleda dugo čekali ovo jer je došlo preko 200 mladih veselih ljudi.

Nema bolje zabave i druženja nego sa svojima

Mlada uprava udruge organizirala je datum i lokaciju te dovela talentiranog glazbenika Josipa Palametu i njegov bend. Potrudili su se napraviti sve što je potrebno za dobru zabavu, govori nam 20-godišnja Katarina Lučić, studentica prava, inače djevojka s Ilijine glavice.

– U upravi kluba sam od ove jeseni, a uključila sam se jer je nakon korone u klubu bilo jako malo aktivnosti. Susreli smo se s mnogim problemima, a zaista nije bilo ni ljudi, Dubrovčani nisu dolazili ni sudjelovali u klubu. Upustili smo se u popravke nekih stvari koje su u vlasništvu kluba, počeli sređivati papire i ono najvažnije, doveli smo ljude. Krenuli smo zvati prijatelje, objavljivati na društvenim mrežama, doslovno smo vukli ljude za rukave. Ali naglasila bih da svak tko je došo, iz kluba nije izašo – govori nam Lučić.

– Također, da bismo sredili papire, najviše su nam pomogli bivši članovi uprave koji su u njoj bili prije više od 10 godina, primjerice Diana Čabrilo, naša bivša predsjednica. Imamo i odličnu tehničku sekciju u kojoj bih najviše istakla našeg člana Đina Filipija koji nam je doslovno preko noći popravio veliki dio stvari – rekla je Lučić te dodala kako klub već gotovo pet godina nije organizirao poznate aktivnosti poput Noći Dubrovčana i Lige Dubrovčana, tako do iduće godine možemo očekivati i turnir.

Maja Stojanović, još jedna članica uprave, 21-godišnja je studentica kroatistike i turkologije. Stojanović nam je rekla više o cilju studentske udruge te što nudi za sve one koji bi željeli biti dio ove priče.

– Želimo privuć studente iz Dubrovnika koji studiraju ovdje u Zagrebu, kako bismo se povezali i međusobno upoznali. Organiziramo i kvizove i turnire u trešeti. Trudimo se također svaki tjedan organizirati nešto novo kako bismo privukli nove ljude i zasad nam jako dobro ide. Korona je negativno utjecala na klub, ali dižemo se i trudimo se. Velika nam je želja vratiti klubu staru slavu – rekla je Stojanović.

– Pridružite nam se u klubu, najbolja je stvar kad ti dođeš petkom, subotom, sjedneš sa svojim ljudima i popričaš sa svojim ljudima. Zaboraviš malo na sav taj stres koji se nakuplja preko tjedna – dodaje Lučić.

Zarazna je pozitiva, entuzijazam i ogromna volja ovih mladih ljudi, a kako su se zabavljali na Noći Dubrovčana pogledajte u fotogaleriji.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist