Zanimljivosti

FOTO: Mladi dočekali svojih “pet minuta slave”

Dubrovnik je dobio prvi filmski festival djece i mladeži Mediterana, koji je svečano uz prigodan program i koktel otvoren ovog četvrtka u Kinu Sloboda.

Kinematografi Dubrovnik i Udruga Luža u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik organizirali su, naime, prvi festival za mlade. Na poziv projekta stigla su 122 rada iz petnaestak zemalja, a filmovi su podijeljeni na animirane, igrane, dokumentarne te filmove otvorene kategorije.

Ideja za festival djece i mladeži razvila se iz želje da se često skriveni napori filmskih entuzijasta i anonimusa izvuku na svijetlo, dopru do javnosti i na taj način „proslave“.

– Pokrećući festival želimo pomoći pojedincima, školama i udrugama mladih koje se bave medijskom kulturom da dograbe svojih „pet minuta slave“. Dubrovnik je grad festivala, grad u kojem riječi festa i festival zazivaju stoljetnu tradiciju slavljenja života. Dubrovnik slavi svog parca Sv. Vlaha, glumu, glazbu, pa zašto ne i film – poručili su organizatori.
 

Pročitajte još

Bliže se trodnevnica i proslava sv. Mihajla

Dulist

Boks i pjesništvo obilježili su život Ratka Zvrka

Dulist

RADIONICE U LAPADSKOM OGRANKU KNJIŽNICA Saznajte kako iščitavati popularnu kulturu kroz psihologiju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija