Politika

FOTO Kristić, Grmoja i Petrov u druženju s građanima na gruškoj placi

FOTO Kristić, Grmoja i Petrov u druženju s građanima na gruškoj placi

Kandidat za Dubrovačko-neretvanskog župana ispred Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja i kandidat za gradonačelnika grada Dubrovnika Maro Kristić jutros su s predsjednikom Mosta Božom Petrovom obišli grušku placu i družili se s građanima.

Uz poruke građana, savjete domaćih ljudi, Mostovci su i dali nekoliko izjava o svom angažmanu u Dubrovinku i našoj županiji. Tako je prvi o svom programu kratko kazao Nikola Grmoja, kandidat za župana.

– Ono što sm u nekoliko navrata već naglasili na skupovima i druženjima s građanima jest kako ću biti župan svih građana ove županije i da ću se jednoako odnositi prema svakoj općini, gradu , otoku… Neovisno o tome tko je tamo na vlasti. Naglašavali smo to da je nedopustivo da imamo župana u Europi, a ne Europu u županiji, europske fondove koje ne možemo koristiti, koordinacije s jedinicama lokalne samouprave, komunicirat ćemo, predložit ćemo županijskoj skupštini smanjenje obuhvata na Srđu i to će biti prvi potez kojeg ću napraviti kao župan – kazao je Grmoja.

– Moja kandidatura je samo nastavak bitke za ono što sam radio u Saboru, bitke za javni prostor i naše strateške resurse. Glavne dvije točke su realizacija smanjenja obuhvata projekta na Srđu na 100 ha i na preostalih 200 ha otvoriti dijalog s građanima, drugo je zadržati terminal u rukama Dubrovčana, potom su tu ulaganja u sprtsku infrastrukturu, izgradnju trodijelne sportske dvorane, igrališta s atletskom stazom, izgradnja azila za životinje i cijeli niz ulaganja u komunalnu infrastrukturu. U proračunu ćemo osigurati sredstva za subvencionirati mladima kupnju stana – naglasio je Kristić.

Okupljenima se obratio i Božo Petrov. Komentirao je puštanje video skeča, inserta sa sjednice Vlade o smjeni Mostovih ministara, što je u tom trenutku izazvalo oduševljenje okupljenih HDZ-ovaca.

– Drago mi je da HDZ-ovci sada ponavljaju sve ono što je Andrej Plenković trebao napraviti da bi zaštitio čovjeka iz Agrokora, da bi zaštitio ministra financija koji više ne može biti ministar. Žao mi je samo što nisu dodali sve ono što je uslijedilo u idućih mjesec dana – laganje cijeloj hrvatskoj javnosti, pokušaj profesionalnog preslagivanja u Saboru, sramotnu trgovinu u Saboru, šutnju premijera o tome tko čini tu famoznu većinu… Vidjet ćete nakon izbora, a onda čekamo HNS i IDS da i službeno to potvrde nakon lokalnih izbora, što je opet prijevara birača. Samo mi je žao što se to također nije dodalo, ali mi je također drago da je pokazao što čine ljudi koji se zaista bore za transparentnost, koji traže odgovornost za sve što se dogodilo u Agrokoru, što čini jedan čovjek koji ima mentore upravo u onima koji su doveli do toga da Agrokor danas prijeti kolapsom gospodarsta. Ostalu, stučnu analizu prepustit ću svojim kolegama, neću miješati svoju primarnu struku i politiku – naglasio je Petrov, komentirajući i stav Mosta o mogućem privođenju Ivice Todorića.

– Mi smo jasno izrekli svoj stav i puno prije nego se sve počelo događati. Podnijeli smo i kaznenu prijavu, to dovoljno govori, a i reakcija Andreja Plenkovića na podnošenje prijave, kazaviš kako ‘njegova ljutnja govori o tome što oni stvarno misle’.

– Svi oni koji su doveli do ovakve situacije u hrvatskom gospodarstvu trebaju odgovarati ukoliko su kiriv. Smatramo kako se u ciejlom sustavu dogodio niz nepravilnosti. Na istražnim tijelima je da to utvrde i da se kazne krivci za to. Ne smije biti aboliranja od bilo koga, previše jee ljudi, radnika u svemu ovome bilo ugroženo i zbog toga tražimo da se apsolutno svi sankcioniraju – zaključio je Petrov za kraj druženja.

PROMO

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist